GoPron ja DJI:n välillä on kovaa kilpailua, sillä molemmat valmistavat todella hyviä action-kameroita

Kilpailevien DJI:n ja GoPron välillä on käynnissä suuri toimintatrilleri

© DJI

GoPro HERO11 Blackin ja DJI Osmo Action 3:n välinen kylmä sota – Tässä 7 eroa, jotka voivat ratkaista taistelun

Yhdysvalloissa ja Kiinassa toimivat arkkiviholliset lanseerasivat uudet action-mallinsa samana päivänä. Olemme tutustuneet näihin kahteen uutuuteen ja havainneet eroja, jotka voivat auttaa sinua valitsemaan idän ja lännen edustajien välillä.

perjantai 16. syyskuuta 2022 teksti K. Nygaard

Kahden parhaan action-kameran lanseerauksen välillä kului aikaa vain yksi tunti, joten voidaan melkein puhua kameroiden kylmästä sodasta. GoPro HERO11 Black Yhdysvalloista ja DJI Osmo Action 3 Kiinasta päihittävät kaikki muut kilpailijat pitkäksi aikaa, joten lue lisää täältä ja katso, kumpi on parempi.

1. Vedenpitävyys

Useimmille ostajille se ei ehkä ole tärkeintä, mutta silläkin on merkitystä. DJI on nimittäin perinteisesti kirittänyt GoProta juuri kyseisellä alueella. GoPro on selvinnyt jo useiden sukupolvien ajan kymmenen metrin syvyydessä. 

DJI on päihittänyt sen provosoivasti, kun se lanseerasi ensimmäisen Osmo Action -mallin, joka selviytyi 11 metristä. GoPro HERO11 Black pysyy kymmenen metrin syvyydessä, kun taas DJI Osmo Action 3 selviää jopa 16 metrin syvyydessä.

> Lue lisää vedenalaisista kameroista täältä

 DJI Osmo Action 3:n kanssa voi sukeltaa jopa 16 metrin syvyyteen ongelmitta.

© DJI

2. Resoluutio

Tämä on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista monille. Hieman yllättävästi DJI Osmo Action 3 pysyy 4K-tarkkuudessa. GoPro HERO11 Black päihittää sen ongelmitta 5,3K-tarkkuudella. Molemmilla onnistuu hidastettu videokuvaus 120 kuvan sekuntinopeudella 4K-tarkkuudella.

3. Kuvanlaatu

Resoluutio ei ole pelkästään kaikki kaikessa, sillä kuvanlaatuun vaikuttavat monet muutkin tekijät. Ensimmäiset tallenteet kuitenkin viittaavat siihen, että GoPro HERO11 Black -kameran dynaaminen alue on suurempi kuin DJI Osmo Action 3 -kameralla, joka ei toimi yhtä hyvin valoisimmilla alueilla. 

DJI:n tallenteet ovat kuitenkin kirkkaampia pimeässä. Yksityiskohtien tasolla ensimmäiset leikkeet viittaavat siihen, että amerikkalaiset ovat hieman voitolla. Toisaalta kiinalaiset voivat tarjota hieman enemmän laajakulmaa, jotta kaikki mahtuu mukaan kuvaan.

> Lue myös Näin saat parempia kuvia action-kameralla

4. Värit

Myös tässä asiassa voiton vie GoPro HERO11 Black, jonka väriavaruus on peräti 10-bittinen. DJI Osmo Action 3:lla se on 8-bittinen. Tämä tarkoittaa, että DJI pystyy tuottamaan 16 miljoonaa väriä, kun taas GoPro toistaa miljardi väriä. 

Tällä ei välttämättä ole kovin suurta merkitystä, kun kuvia katsellaan suoraan kameroista, mutta jos haluaa vaikuttaa väreihin ja ilmaisuun muokkauksessa, GoPro HERO11 Black -kameran materiaalista on hieman helpompi saada vieläkin parempia tuloksia.

GoPro HERO11 Black -mallissa on hieman suurempi väriavaruus

© GoPro

5. Akkukesto

DJI Osmo Action 3 on taas voitolla, sillä sen akku kestää jopa 160 minuuttia 1080-resoluutiolla, kun taas GoPro HERO11 Black -malli kestää 137 minuuttia yhdellä latauksella. 

4K/30:ssä kiinalaiset voittavat myös 133 minuutin akkukestollaan, kun GoProlla kesto on 88 minuuttia. DJI:n pikalataus nollasta 80 prosenttiin kestää vain 18 minuuttia.


>Lue myös: Onko tässä vuoden paras action-kamera?

6. Koko

Nämä kaksi kameraa muistuttavat toisiaan paljon. GoPro HERO11 Black painaa 153 grammaa, joten se on hieman painavampi kuin Osmo Action 3, joka painaa 145 grammaa. Painosta ei siis tarvitse välittää, jos valitset näiden kahden kilpailijan välillä. 

GoPro HERO11 Black on fyysisesti GoPro HERO10 Black -mallin kaltainen, joten sen lisävarusteet, kotelot ja akut voidaan sopivat käyttöön uuden mallin kanssa.

> Lue myös: Miksi action-kamera kannattaa ottaa mukaan seikkailuihin.

Molemmat mallit ovat pieniä ja helppoja kuljettaa mukana.

© DJI

7. Hinta

Jos ostat GoPro HERO11 Blackin mistä tahansa myymälästä, maksat noin 600 euroa. Voit ostaa sen gopro.com-sivustolta ja säästää, kun luot samalla maksuttoman pilvipalvelutilauksen yhden vuoden ajaksi. 

DJI Osmo Action 3 on vahvoilla hinnan osalta, sillä olemme nähneet sen olevan myynnissä edulliseen, noin 350 euron hintaan. 

Testaamme parhaillaan näitä kahta kameraa perusteellisesti, jotta voimme syventyä kuvanlaatuun, toimintoihin ja moniin muihin asioihin, ja valita action-kameroiden kylmän sodan lopullisen voittajan.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!