ACDSee Photo Studio Ultimate
© Shutterstock.com

5 askelta hyviin kuviin ACDSee Photo Studio Ultimatella

ACDSee Photo Studio Ultimate on monipuolinen kuvankäsittelyohjelma. Tässä jutussa esittelemme sen tärkeimpiä ominaisuuksia ja toimintoja.

maanantai 4. tammikuuta 2021 teksti Kristoffer Engbo

ACDSee Photo Studio Ultimate -ohjelmassa on paljon muokkausvaihtoehtoja. Tässä näytämme niistä viisi tärkeintä, joita tarvitaan kuvankäsittelyssä yleensä aina.

Alla olemme säätäneet ACDSee Photo Studio Ultimatella mm. valoisuutta ja värejä. Vedä keskipalkkia edestakaisin ja vertaa käsiteltyä ja käsittelemätöntä versiota.

Kun haluat säätää kuvaa, valitse se ensin ja napsauta oikeassa yläkulmassa komentoa Develop.

1. Valoisuuden säätäminen

Avaa vasemmalla oleva General-paneeli, josta löytyvät kuva valoisuus- eli Exposure-säädöt. Lisää kontrastia siirtämällä Contrast- ja Clarity-säätimiä oikealle.

Highlight Enhancement- ja Fill Light -säätimillä säädetään huippuvalokohtien ja varjoalueiden valoisuus. Jos kuva on utuinen, vedä Dehaze-säädintä oikeallepäin.

> Lue myös: 9 ohjetta kuvaajana kehittymiseen

2. Värien säätäminen

Yleistä-paneelissa voit parantaa värejä siirtämällä Vibrance oikealle.

Jos kuvan sävyt ovat liian lämpimät eli kellertävät tai kylmät eli sinerävät, avaa valkotasapainoa säätelevä White Balance -paneeli. Värilämpötila muuttuu viileämmäksi siirrettäessä säädintä vasemmalle ja taas lämpimämmäksi siirrettäessä oikealle.

Säätöjä voidaan käyttää tietysti myös raakakuviin. Tässä olemme säätäneet valoisuutta ja värejä sekä lisänneet terävyyttä. Alkuperäinen on vasemmalla ja säädetty versio oikealla.

3. Terävyyden säätäminen

Kuvaa terävöidään valitsemalla Detail-osiossa, joka löytyy vasemmasta yläkulmasta.

Siirrä Amount-säädintä oikealle ja pidä silmällä sen vaikutusta liukusäätimien yläpuolella olevassa ikkunassa. Säätö voi lisätä rakeisuutta tasaisilla alueilla, mutta voit estää tämän vetämällä Mask-säädintä oikealle.

Terävöittäminen ACDSee Photo Studio

Pidä Alt-näppäimen painettuna samalla, kun liikutat Mask-säädintä, jolloin kuva muuttuu mustavalkoiseksi. Valkoiset alueet terävöityvät, mutta mustiin alueisiin sillä ei ole vaikutusta. Pidä silmällä tasaisia alueita, kuten taivasta, jonka tulee olla täysin musta, koska sitä ei saa terävöidä.

4. Kohinan poistaminen

Jos kuva otetaan heikossa valaistuksessa, siinä saattaa esiintyä rakeisuutta. Voit poistaa sen siirtämällä kohinanvaimennuksen Luminance-liukusäädintä oikealle.

Liukusäätimien yläpuolella olevalla pienestä ikkunasta voit samalla seurata, katoavatko yksityiskohdat esimerkiksi rakennuksista samalla kun kohina vähenee.

5. Läiskien poistaminen

Jos objektiiviin on sattunut kuvaushetkellä valoheijastus ja/tai kuvakennossa on pölytahroja, kuviin ilmestyy läiskiä. Ne voidaan poistaa valitsemalla komento Repair vasemmassa yläkulmassa. Valitse Heal ja aseta Nib Width (kärjen leveys) siten, että sivellin on hiukan läiskiä suurempi.

Napsauta hiiren kakkospainikkeella tahran vieressä olevaa aluetta, josta haluat kloonata pikseleitä, ja napsauta tahraa, jolloina se katoaa. Napsauta alareunassa Done, kun olet valmis.

> Lue myös: Näin saat selfien onnistumaan

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!