Tietokone ACDSee Photo Studio

ACDSee Photo Studio 

© Shutterstock.com

5 järjestelyvinkkiä ACDSee Photo Studio -ohjelmaan

ACDSee Photo Studio -kuvankäsittelyohjelma sopii myös valokuvien järjestämiseen. Tässä on viisi ominaisuutta, joita kannattaa kokeilla.

torstai 14. tammikuuta 2021 teksti Kristoffer Engbo

ACDSee Photo Studio -ohjelmalla voidaan järjestellä valokuvia helposti. Manage-moduulissa voidaan selata Windowsin kansioissa olevia kuvia, poistaa huonot ja valita parhaat sekä helpottaa halutun kuvan löytymistä.

> Lue myös: Siksi kannattaa hankkia 50-millinen

Tässä viisi vinkkiä kuvien järjestelyyn. 

1. Vertaile useita kuvia keskenään

ACDSee Photo Studiossa voidaan saada näkyviin neljä kuvaa vierekkäin. Se on oivallinen ominaisuus, kun halutaan löytää terävin useista samanlaisista kuvista tai kuva, jossa pääkohde näyttää juuri sopivalta.

Valitse kuvat, joita haluat verrata keskenään. Valitse Tools ja Compare Images. Lähennä kuvia suurennuslasilla. Nyt voit tarkastella yksittäistä kuvaa niin, että muut näkyvät vieressä osittain. 

Vertailu ACDSee Photo Studio

Alla olevilla painikkeilla voidaan poistaa huonot kuvat napsauttamalla ristiä ja merkitä hyvät kuvat rastittamalla.

2. Valitse suosikkikuvasi

Kun selaat kuvakansiota, voit valita kuvia jaettaviksi muiden kanssa taikka siirtää niitä muihin kansioihin. Voit myös valita poistettavat. Valittuun kuvaan ilmestyy oranssi rasti painamalla ½-näppäintä.

Oranssi ruksi tarkoittaa valittua kuvaa.

Merkkaa sitten kaikki kansion valitut kuvat pikakomennolla Ctrl + ½, minkä jälkeen voit poistaa, kopioida tai siirtää ne.

3. Poista kaksoiskappaleet

Jos sinulla on sama valokuva useissa paikoissa tietokoneella, ACDSee Photo Studio löytää kaksoiskappaleet.

Valitse Tools ja Find Duplicates. Nyt voit valita kohdekansion ja hakukriteerit: onko tiedostojen vai tiedostonimien oltava identtiset, jotta ACDSee voi merkitä ne toistensa kaksoiskappaleiksi.

Haun jälkeen näytölle ilmestyy luettelo kaksoiskappaleista, minkä jälkeen voit valita jokaisen valokuvan poistettavan version.

> Lue myös: 6 mobiilisovellusta valokuvausharrastajalle

4. Ryhmittele kuvia

Manage-moduulin älykkyys piilee siinä, että kuvat voidaan lajitella kansiossa useiden parametrien mukaan – myös ryhmiin, jolloin kaikki matkapuhelimella ja järjestelmäkameralla otetut kuvat ryhmitellään erikseen.

Voit myös ryhmitellä esimerkiksi kuvauspaikan tai tiedostokoon mukaan. Valitse vain yläreunasta Group ja lajittelukriteeri tarpeesi mukaan.

5. Lisää hakusanoja

Organize-moduulin oikealla puolella olevassa Manage-paneelissa voit lisätä avainsanoja kuviin Keywords-kohdan alla. Valitse yksi tai useampi kuva, niin voit kirjoittaa avainsanoja Keywords-kenttään. Jos kirjoitat useita sanoja, erota ne pilkuin. Paina sitten Enter.

Keywords ACDSee Photo Studio

Lisätyt avainsanat näkyvät alla olevassa luettelossa. Voit käyttää samaa avainsanaa uusiin kuviin asettamalla valintamerkin kunkin avainsanan viereen.

Voit lisäksi etsiä Quick Search -pikahakukentästä, käyttöliittymän yläosasta, kuvia tietyillä avainsanoilla.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!