Ilmaisohjelma XnView MP avaa HEIF-tiedostot Windows-koneilla.

Ilmaisohjelma XnView MP avaa HEIF-tiedostot Windows-koneilla.

© Shutterstock

Ilmaisohjelma näyttää iPhonen HEIF-kuvatiedostot Windows-koneissa

Ilmaisohjelman avulla voidaan nyt katsella uusien iPhone-mallien HEIF-kuvia Windows-tietokoneissa.

keskiviikko 17. tammikuuta 2018 teksti K. Engbo

Uudet iPhone-mallit tallentavat valokuvat oletuksena HEIF-muodossa (udtales hiif), jotka ovat noin puolta pienempiä kuin jpegit. 

Tästä ei tähän asti ole ollut kuitenkaan hyötyä Windows-käyttäjille. Niinpä uudet iPhonet oletuksena muuntavat kuvatiedostonsa jpeg-muotoon, kun niitä siirretään eri laitteeseen, mutta nyt näitä tilaa säästäviä HEIF-kuvia voidaan avata ja katsella myös Windows-tietokoneissa.

Ilmaisohjelma avaa HEIF-kuvat

Ilmainen XnView MP pystyy lukemaan erittäin monia kuvatiedostomuotoja, nyt myös HEIF-kuvia Windows-koneilla, ja ne voidaan tallentaa muihinkin tiedostomuotoihin tarpeen vaatiessa.

XnView MP:stä on olemassa kaksi ohjelmaversiota – 32- ja 64-bittisille tietokoneille. Uudemmista koneista suurin osa on 64-bittisiä, mutta 32 bittisen version voi varmuuden vuoksi asentaa molemman tyyppisiin koneisiin.

Näin XnViews MP toimii

Kun ohjelma on asennettu, siihen tulee hankkia HEIF-liitännäinen XnViewin sivuilta. Valitse sieltä joko 32 bit tai 64 bit, sen mukaan, kumman ohjelmaversion asensit. 

Liitännäinen on zip-tiedostossa, joka pitää purkaa kaksoisnapsauttamalla, minkä jälkeen sen sisältö kopioidaan XnView MP:n plugin-kansioon.

Kansio löytyy C-levyltä:\Ohjelmat\XnViewMP. Kopioituasi tiedostot ja käynnistettyäsi XnView MP:n uudelleen alkavat HEIF-kuvat avautua ja näkyä. 

Muunlaisia tiedostoja ei vielä voida tallentaa HEIF-muodossa.

Lue myös juttumme ilmaisista kuvankäsittelyohjelmista. 

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!