Näiden asetusten avulla Photoshopin käyttö on entistä sujuvampaa.

Näin Photoshop optimoidaan

Jos sivellin reagoi hitaasti tai jos asiakirjojen hallitseminen näytöllä on vaikeaa, katso tästä ohjeet, miten Photoshopin ärsyttävimmät ongelmat ratkaistaan.

keskiviikko 22. maaliskuuta 2023 teksti K. Engbo

Me toimituksessa käytämme Photoshopia päivittäin, ja silloin tällöin törmäämme turhauttaviin ongelmiin ohjelmassa. Onneksi kuvanmuokkausohjelmassa on paljon asetusmahdollisuuksia, joten useimmiten ongelmiin löytyy ratkaisu.

Monet ongelmista voidaan ratkaista Photoshopin asetuksissa, jotka löytyvät Windows-tietokoneessa valitsemalla Edit, Preferences ja General... Voit myös käyttää pikavalintaa Ctrl + K. Valitse Macissa Photoshop, Preferences ja General... tai paina cmd + K.

Katso videot: Tutustu Photoshopin perusteisiin peruskurssillamme

Alla näet, miten Photoshopin neljä ärsyttävintä ongelmaa ratkaistaan.

Ongelma 1: Toimintoja on muutettu

Toisinaan Adobe päivittää Photoshopin olemassa olevia toimintoja, jolloin niiden ulkoasu muuttuu. Se voi olla ärsyttävää, jos on tottunut aiempaan ulkoasuun. Näytämme, miten uusi aloitusnäyttö poistetaan käytöstä ja miten palautetaan vanha Crop Tool -leikkaustyökalu sekä aiempi tiedostojen tallentamisen menetelmä. Katso tästä artikkelista, miten eri toimintojen ulkoasu muutetaan entisen kaltaiseksi.

Ongelma 2: Sivellin reagoi hitaasti

Käytämme Brush Tool -sivellintä usein esimerkiksi tiettyjen alueiden syväämiseen tai säätämiseen maskien avulla. Usein työkalu kuitenkin reagoi hyvin hitaasti, jolloin viivat näkyvät vasta pitkään maalauksen jälkeen.

Ratkaisuna oli asettaa työkalurivin Smoothing-arvo 0 %:iin, kun Brush Tool oli valittuna. Sen jälkeen työkalu reagoi nopeasti ja tarkasti. 

>Lue myös: Parhaat vinkit parempiin kännykkäkuviin

Photoshopin Smoothing-toiminto

Smoothing-toiminto on suunniteltu tasoittamaan liikettä niin, että piirrettävistä viivoista tulee tasaisempia. Maskeissa ja tarkkuutta vaativissa töissä sitä ei kuitenkaan voi käyttää, minkä lisäksi se hidastaa sivellintä, joten asetamme sen arvon nollaan prosenttiin.

Ongelma 3: Kuva liukuu kauemmas

Hand Tool -työkalun avulla voidaan liikkua kuvassa, johon on zoomattu, mutta joskus asiakirja saattaa jatkaa liikkumista, kun siitä päästetään hiirellä irti. Tällöin oikean kohdan löytäminen kuvasta on vaikeaa. Tämä johtuu eräästä toiminnosta, joka voidaan poistaa käytöstä asetuksissa.

Photoshopin Enable Flick Panning -toiminto

Valitse Preferences ja Tools, ja poista sitten valinta kohdasta Enable Flick Panning. Asiakirja lakkaa liikkumasta heti, kun päästät siitä hiirellä irti.

Ongelma 4: Asiakirja ei asetu keskelle

Asiakirja saattaa joskus asettua Photoshopin käyttöliittymän toiselle puolelle, jolloin sitä joutuu siirtämään zoomattaessa reilusti kauemmas. Tämä johtuu toiminnosta, jonka avulla asiakirjaa voidaan liikuttaa zoomauksen tasosta riippumatta. Useimmat käyttäjät haluavat asiakirjan sijaitsevan keskellä, joten toiminto kannattaa poistaa käytöstä Preferences-kohdassa, jossa valitaan Tools ja poistetaan valinta kohdasta Overscroll.

>Lue myös: 7 vinkkiä parempien Instagram-kuvien ottamiseen

Photoshopin Overscroll-toiminto

Poistamalla Overscroll-valinnan asiakirjan sijaintia voi olla helpompi hallita Photoshopin käyttöliittymässä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!