Vasemmalla näet alkuperäisen kuvan ja oikealla terävämmän version Photoshop-käsittelyn jälkeen.

Näin saat kuvista veitsenteräviä Photoshopissa

Vaikka kuvat näyttävät teräviltä suoraan kamerasta, ne kaipaavat usein hieman lisäterävyyttä, jotta ne olisivat täydellisiä. Esittelemme tässä kolme tapaa, joilla saat kuvista teräviä Photoshopissa.

keskiviikko 24. marraskuuta 2021 teksti K. Engbo

Tässä on kolme tapaa tehdä kuvista terävämpiä Photoshopissa. Kaksi ensimmäistä tapaa sopivat sekä hieman sumeammille että täysin terävältä näyttäville kuville. Esittelemme menetelmiä jpg- ja raakatiedostoja varten.

Jälkimmäistä menetelmää käytetään kuviin, joissa on liike-epäterävyyttä, koska kamera on hieman heilunut kuvauksen aikana tai kohde on liikkunut.

Terävyyttä säätäessä kannattaa aina zoomata ensin sataan prosenttiin, jotta näkee vaikutuksen parhaalla mahdollisella tavalla.

>Lue myös: Timelapse-videon luominen

Näin saat terävyyttä jpeg-kuviin

Jos haluat kuviin lisää terävyyttä tai ne ovat jääneet hieman sumeiksi, käytä Unsharp Mask -suodinta. Valitse Filter, Sharpen ja Unsharp Mask... Voit säätää, kuinka voimakkaasti suodinta kuvaan käytetään kohdassa Amount. Yleensä se toimii hyvin arvoilla 100130.  

Unsharp Mask Photoshopissa

Napsauttamalla esimerkkikuvaa ja pitämällä hiiren painiketta painettuna näet ennen-kuvan, kun säädät sitä Photoshopin Unsharp Maskilla.

Radius määrittää, kuinka suurelle alueelle terävyyttä lisätään. Yleensä 0,81,2 toimii parhaiten. Threshold-työkalun avulla voi vaimentaa tehostetta yhtenäisillä alueilla. Useimmissa kuvissa arvo 0 on paras, mutta jos esimerkiksi taivaassa on paljon rakeisuutta, voi suurentaa arvoksi 1 tai 2.

>Lue myös: 3 sommittelusääntöä, jotka on tunnettava

Näin saat terävyyttä raakakuviin

Jos olet ottanut raakakuvia, saat parhaat tulokset tekemällä mahdollisimman paljon kuvan säädöistä Camera Raw -laajennuksella. Tämä koskee myös terävyyttä.

Valitse Detail-välilehti ja laajenna paneelia varmistamalla, että Sharpening-kohdan vieressä oleva nuoli osoittaa alaspäin. Sharpening-tilassa säädetään terävyyden määrää. Arvot 80–100 toimivat usein hyvin, mutta ne vaihtelevat kuvan mukaan.

Sharpening Camera Raw -laajennuksessa

Näet esikatselukuvan napsauttamalla Detail-kohdan vieressä olevaa silmää ja pitämällä sitä painettuna.

Radius-liukusäätimellä määritetään, kuinka suurelle alueelle terävyyttä lisätään. Yleensä se on paras pitää välillä 0,81,2. Detail mahdollistaa pienten yksityiskohtien lisäämisen tai vähentämisen. Lisääminen tekee kuvasta helposti rakeisen. 

Masking-toiminnon avulla voi varmistaa, että yhtenäiset alueet, kuten taivas, eivät saa terävyyttä. Paina Alt-näppäintä ja siirrä samalla liukusäädintä oikealle, niin näet, mihin kohtaan terävyyttä lisätään. Terävöinti ei vaikuta mustana näkyviin alueisiin.

Näin saat heilahtaneista kuvista teräviä

Käsivaralta otetuista kuvista, joissa on hieman liian pitkä valotusaika, voi tulla epätarkkoja heilahtelun takia. Photoshopissa on kuitenkin erityinen toiminto, jolla tällaisista kuvista voi saada tarkempia. Se sopii hyvin hieman tärähtäneille kuville, mutta voimakkaammin tärähtäneistä kuvista ei kannata odottaa ihmeitä.

Alla olevassa kuvassa on käytetty Shake Reduction -toimintoa kuvan terävöittämiseksi.

Valitse Filter, Sharpen ja Shake Reduction... Suodin analysoi kuvan ja antaa parhaan vaihtoehdon säädöistä. Ne toimivat yleensä hyvin, mutta voit myös säätää terävyyttä Blur Trace Bounds -toiminnolla sekä koventaa tai pehmentää vaikutelmaa Smoothing-toiminnolla.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!