Monet meistä kävelevät, pyöräilevät tai kulkevat siltojen yli joka päivä, mutta kaikki eivät välttämättä pysähdy kuvaamaan niitä.
Se kuitenkin kannattaa, sillä monet sillat ovat arkkitehtonisia helmiä ja hallitsevia maamerkkejä alueellaan.
Tässä on viisi vinkkiä, joiden avulla saat parempia kuvia silloista. Silloin sinun tarvitsee vain muistaa ottaa kamera mukaan, kun seuraavan kerran istut autoon tai pyörän satulaan.
1. Kuvaa keskipäivällä ja yöllä
Suosittelemme yleensä maisemakuvaukseen auringonnousun ja -laskun ajankohtia, koska varjot ovat pehmeämpiä ja taivas on värikylläisempi kuin keskipäivällä.
Kovat varjot yhdessä siltojen suorien linjojen ja selkeiden muotojen kanssa voivat kuitenkin luoda kuvaan hienon graafisen vaikutelman. Voit muuttaa kuvan mustavalkoiseksi, jos haluat siihen vielä enemmän kontrastia.
Yöllä tunnelma muuttuu täysin, ja tässä voit hyödyntää autojen valoja ja sillan valaistusta esimerkiksi käyttämällä pitkiä valotusaikoja ja pientä aukkoa, joilla saa aikaan valojuovia ja tähtimäistä valoa.
> Lue myös: Opi valkotasapainon tekniikka

Tämä kotimainen silta on kuvattu sivulta juuri sillä hetkellä, kun raitiovaunu kulki ohi. Valokuvaaja on siis hyödyntänyt vinottaisia linjoja, joiden näyttävyyteen harva olisi kiinnittänyt huomiota.
© Shutterstock2. Käytä sekä laajakulmaa että teleobjektiivia
Useimmat tyytyvät käyttämään laajakulmaobjektiivia, jotta sillan koko rakenne saadaan mukaan. Lisäksi laajakulmalla voi saada vaikuttavia kuvia, joissa silta näyttää siltä kuin se häviäisi horisonttiin.
Kokeile sommittelua myös teleobjektiivilla, jos se on mahdollista. Teleobjektiivi nimittäin tiivistää perspektiivin niin, että esimerkiksi siltapylväät ja pylonit taittuvat tiiviisti yhteen, mikä voi luoda jännittävän sommittelun.
Tyypillisesti teleobjektiivi sopii hyvin suurille silloille, kuten vaikkapa Raippaluodon silta tai Tähtiniemen silta Heinolassa, kun taas laajakulma voi saada pienet sillat näyttämään vaikuttavilta.
> Lue myös: 3 vinkkiä auringonlaskujen kuvaukseen
3. Etsi epätavallisia kulmia
Kun olet ottanut ensin klassisen valokuvan sillasta, katso ympärillesi ja tutki siltaa hieman oudommistakin kuvakulmista.
Mene esimerkiksi polvillesi, jotta voit kuvata siltaa alhaalta ylöspäin, asetu sillan alle, jos mahdollista, ja kiipeä kaiteelle, jos se on varmasti tarpeeksi leveä, että voit seistä ilman putoamista.
Voit myös tarkistaa Instagramissa alueen hashtageista, mitä muut valokuvaajat ovat tehneet aiemmin, jotta tiedät, mitä ei kannata etsiä.
> Lue myös: 5 nopeaa vinkkiä sinisen hetken kuvaamiseen
4. Kokeile pitkiä valotusaikoja
Kokeile käyttää pitkää valotusaikaa, esim. 30 sekuntia, jos silta yhdistää kaksi veden erottamaa aluetta. Pitkä valotus tekee veden pinnasta pehmeän ja tasaisen antaen rauhallisen ja ajattoman vaikutelman.
Käytä kamerajalustaa, jos et voi tukea kameraa esimerkiksi aitaan, jota vasten se pysyisi paikallaan koko valotuksen ajan. Keskipäivällä kuvatessa tarvitaan myös tehokas harmaasuodin.
> Lue myös: Neljä suodinta, jotka jokaisen valokuvaajan on tunnettava

Monet keskittyvät pyloneihin kuvatessaan Juutinrauman siltaa. Itse asiassa se on kuitenkin yhtä kiehtova matalammasta kuvakulmasta, jolloin pylonit vain häämöttävät sumuisessa horisontissa.
© Shutterstock5. Käytä kameran vesivaakaa
Sillat ovat kuin valmiita symmetrisiä sommitelmia, joissa on paljon viivoja, mutta kuva näyttää epätasapainoiselta, jos vaakasuuntaiset linjat eivät ole suorassa.
Voit käyttää kameran sisäistä vesivaakaa, joka muuttuu näytöllä vihreiksi linjoiksi, kun kameraa pidetään vaakasuorassa.
Seuraavassa artikkelissa on viisi vinkkiä, joiden avulla saat parempia kuvia lähistölläsi olevista upeista silloista, mutta kokeile kuvata siltoja myös muualla kotimaassa tai naapurimaissa.
> Lue lisää: Pohjoismaiden 10 valokuvauksellisinta siltaa