Tyyliä voidaan kutsua miniatyyrikuvaukseksi. Sen selvä ero mikro-, makro- ja kallistussiirtokuvaukseen on se, että se ei vaadi erikoisia tai kalliita laitteita näyttävien ja usein hämmästyttävienkin tulosten saavuttamiseksi.
Tässä on kolme vinkkiä hauskoihin pienoiskuvaprojekteihin.
1. Valmistele kuvaus etukäteen
Hyvässä pienoismallikuvassa on tavallisia elementtejä, mutta mutta pieninä hahmoina ne yllättävät katsojan.
Hyvä miniatyyrikuva antaa myös tunteen vääristyneistä mittasuhteista.
Jos pikkuhahmojen taustalla on oikeita rakennuksia tai puita, niiden on oltava sopivalla etäisyydellä. Muuten on mittasuhteet näyttävät liian keinotekoisilta.
> Lue myös: Varmuuskopioi kuvasi turvallisesti

Kuvauksessa kannattaa kokeilla eri polttovälejä, terävyysalueita ja mallien sijaintia. Kannattaa ottaa useita kuvia niin, että hahmo on aina hieman eri kohdassa. Pääset sitten valitsemaan onnistuneimman kuvan.
© Shutterstock2. Tee kuvauslaatikko, niin saat kuviin neutraalit taustat
Voit tehdä pienoismalleja varten kuvauslaatikon valkoisesta pahvilaatikosta.
Kun liimaa valkoisen paperin laatikon sisään, kuviin saa yhtenäisen taustan. Kuvaa rauhoittaa, kun tausta ei vie huomiota pääkohteelta.
Salamalaitteen valosta saa pehmeämpää ja miellyttävämpää valonhajottimella. Kova salamavalo voi nimittäin heijastua kiiltävistä hahmoista ja tehdä kuvasta luonnottomamman.
> Lue myös: Näin valitset sopivan kamerajalustan

Kuviin saa ministudiolla rauhallisen taustan.
© Shutterstock3. Kuvaaja päättää terävyysalueesta
Miniatyyrikuvauksessa pitää miettiä, mitkä kuvan osat näkyvät terävinä. Jos koko kuvan halutaan olevan tarkka etualalta taustaan asti, kannattaa käyttää esimerkiksi aukkoa F11.
Jos taas halutaan vain pääkohteen olevan kuvassa tarkka, voidaan käyttää esimerkiksi aukkoa F2,8.
> Lue myös: Tätä tarkoittavat objektiivin aukkoarvot

Kuvassa etualan pienet hahmot näkyvät terävinä, kun taas taustalla oleva kuppi on epäterävä. Sen ansiosta silmä havaitsee heti pikkuhahmot.
© Shutterstock