1. Stora Sjöfallets Nationalpark, Ruotsi
Ruotsin kolmanneksi suurin kansallispuisto sijaitsee maan pohjoisosassa ja on Unescon maailmanperintöluettelossa. Se myös kuuluu Natura 2000 -luonnonsuojeluprojektiin.
Puistossa voi nähdä muun muassa poroja, hirviä, kettuja ja kärppiä. Jos olet onnekas, voit nähdä ilveksen, ahman, napaketun ja ruskeakarhun sekä peräti 125 lintulajia.
2. Dovrefjell, Norja
Oslon ja Trondheimin välinen vuoristoalue on hyvin erikoinen, koska se on ainoa paikka Euroopassa, jossa voi nähdä myskihärkiä luonnossa. Lisäksi alueella on poroja, maakotkia ja muuttohaukkoja.
Ainutlaatuinen maisema tarjoaa myös lumivalkoisia vuorenhuippuja, peilityyniä järviä, ja kaiken kruunaa 2286 metriä korkea Snøhetta-vuori, jonne voi nousta patikoiden ja jonka lähistölle pääsee autolla.
> Lue myös: Lähemmäs arkoja eläimiä
3. Spitsbergen, Huippuvuoret

Napakettu on kaunis pieni eläin, jonka valkoinen turkki sopii täydellisesti Huippuvuorten lumimaisemiin.
© ShutterstockHuippuvuorten saaristo, joka sijaitsee Norjan mantereen ja pohjoisnavan puolivälissä, on todellinen paratiisi maisema-, lintu- ja villieläinkuvaajille.
Saariston suurimpia nähtävyyksistä ovat jääkarhut ja napaketut, ja helpoin ja turvallisin tapa kuvata niitä on veneestä.
Suurimman saaren, Spitsbergenin pohjoispuolella olevaa aluetta pidetään yhtenä parhaista paikoista maailmassa arktisten eläinten tarkkailuun ja kuvaamiseen.
4. Kuhmo, Kainuu
Suomen Itärajalla sijaitsee Kuhmon kunta ja sen luontokuvauskohteet, jonne ihmiset eri puolilta maailmaa matkustavat ihmettelemään karhuja, susia ja ahmoja.
Näillä seuduilla elävät nämä kolme eläinlajia periaatteessa sulassa sovussa, joten siellä on mahdollista kuvata karhu ja susi taistelemassa samoista saaliista.
> Lue myös: Näin kuvataan lentävää lintua
5. Látrabjarg, Islanti

Islannissa ei ole vaikea löytää lunnia, ja Látrabjargin vuorella mahdollisuudet ovat erityisen hyvät.
© ShutterstockUpean ja eksoottisen maiseman lisäksi Islanti tarjoaa paljon kiehtovia lintulajeja, mukaan lukien lunnit.
Yksi parhaita paikkoja lintujen tarkkailuun on suuri Látrabjarg-vuori, jonka kallioilla sekä Vestmanna-saarilla lisääntyy ja elää lukemattomia lajeja.
Digikuva kertoo Pohjolan kuuluisimmasta kuvaajakaksikosta
Digikuvan numerossa 16/2020 haastattelemme ruotsalaisia Staffan Widstrandia ja Magnus Lundgrenia, kahta luontovalokuvaajaa, jotka aloittivat 13 vuotta sitten Wild Wonders of Europe -hankkeen, josta tuli maailman suurin luonnonsuojelullinen viestintäprojekti.
Haastattelussa he kertovat, mikä sai heidät sijoittamaan projrktiin puoli miljoonaa euroa, kuinka he onnistuivat saavuttamaan 800 miljoonaa ihmisiä ympäri maailman ja mitkä luontokokemukset he muistavat parhaiten.
> Lue myös: 5 vinkkiä luontoa valokuvaavalle