5 luonnonkaunista paikkaa Pohjolassa

Karhuja, susia, hirviä, myskihärkiä ja lunneja – Pohjolan luonto on moninainen.

© Shutterstock

5 luonnonkaunista kuvauspaikkaa Pohjolassa

Varsinaan näinä aikoina tuskin kannattaa matkustaa kuvaussafareille Afrikkaan, sillä myös Pohjolan villi luonto tarjoaa paljon kuvattavaa. Tässä pieni läpileikkaus viiteen Pohjoismaahan.

tiistai 21. heinäkuuta 2020 teksti S. Winter

1. Stora Sjöfallets Nationalpark, Ruotsi

Ruotsin kolmanneksi suurin kansallispuisto sijaitsee maan pohjoisosassa ja on Unescon maailmanperintöluettelossa. Se myös kuuluu Natura 2000 -luonnonsuojeluprojektiin.

Puistossa voi nähdä muun muassa poroja, hirviä, kettuja ja kärppiä. Jos olet onnekas, voit nähdä ilveksen, ahman, napaketun ja ruskeakarhun sekä peräti 125 lintulajia.

2. Dovrefjell, Norja

Oslon ja Trondheimin välinen vuoristoalue on hyvin erikoinen, koska se on ainoa paikka Euroopassa, jossa voi nähdä myskihärkiä luonnossa. Lisäksi alueella on poroja, maakotkia ja muuttohaukkoja.

Ainutlaatuinen maisema tarjoaa myös lumivalkoisia vuorenhuippuja, peilityyniä järviä, ja kaiken kruunaa 2286 metriä korkea Snøhetta-vuori, jonne voi nousta patikoiden ja jonka lähistölle pääsee autolla. 

Lue myös: Lähemmäs arkoja eläimiä

3. Spitsbergen, Huippuvuoret

5 luonnonkaunista paikkaa Pohjolassa

Napakettu on kaunis pieni eläin, jonka valkoinen turkki sopii täydellisesti Huippuvuorten lumimaisemiin.

© Shutterstock

Huippuvuorten saaristo, joka sijaitsee Norjan mantereen ja pohjoisnavan puolivälissä, on todellinen paratiisi maisema-, lintu- ja villieläinkuvaajille.

Saariston suurimpia nähtävyyksistä ovat jääkarhut ja napaketut, ja helpoin ja turvallisin tapa kuvata niitä on veneestä.

Suurimman saaren, Spitsbergenin pohjoispuolella olevaa aluetta pidetään yhtenä parhaista paikoista maailmassa arktisten eläinten tarkkailuun ja kuvaamiseen.

4. Kuhmo, Kainuu

Suomen Itärajalla sijaitsee Kuhmon kunta ja sen luontokuvauskohteet, jonne ihmiset eri puolilta maailmaa matkustavat ihmettelemään karhuja, susia ja ahmoja.

Näillä seuduilla elävät nämä kolme eläinlajia periaatteessa sulassa sovussa, joten siellä on mahdollista kuvata karhu ja susi taistelemassa samoista saaliista.

> Lue myös: Näin kuvataan lentävää lintua

5. Látrabjarg, Islanti

5 luonnonkaunista paikkaa Pohjolassa

Islannissa ei ole vaikea löytää lunnia, ja Látrabjargin vuorella mahdollisuudet ovat erityisen hyvät.

© Shutterstock

Upean ja eksoottisen maiseman lisäksi Islanti tarjoaa paljon kiehtovia lintulajeja, mukaan lukien lunnit.

Yksi parhaita paikkoja lintujen tarkkailuun on suuri Látrabjarg-vuori, jonka kallioilla sekä Vestmanna-saarilla lisääntyy ja elää lukemattomia lajeja.

> Lue myös: 5 vinkkiä luontoa valokuvaavalle

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!