nuori nainen raskaana ikkunan edessä

Raskaana olevien naisten valokuvaamisessa on otettava huomioon monia seikkoja.

© Shutterstock

Vinkkejä esteettisiin raskauskuviin

Unohda kaikki, mitä tiedät muotokuvauksesta. Pyöreän vatsan ja orastavan elämän kuvaamiseen pätevät muut lainalaisuudet, ja tässä tulee muutama vinkki.

maanantai 14. joulukuuta 2020 teksti S. Winter

Raskausaika on naiselle hyvin erityinen, ja monet haluavat ikuistaa sen kauniilla kuvalla, joka korostaa kasvavaa vatsaa upealla tavalla.

Raskaana olevan vartalon kuvaaminen on kuitenkin hyvin erilaista kuin ei-raskaana olevan vartalon kuvaaminen, ja jos haluat kuvia odottavasta naisesta valmistaudu huolella.

> Lue myös: Sopivat kamera-asetukset muotokuvauksiin

Ajoitus on kaikki kaikessa

Kun valokuvataan raskaana olevaa naista, on raskausvaihe ratkaisevan tärkeä tekijä lopputuloksen kannalya, ja paras aika kuvata on viikkojen 25 ja 35 välillä, jolloin vatsa on tarpeeksi mutta ei liian suuri, jotta nainen voi tuntea olonsa kuvauksellisesksi.

Vältä kuvaamista viimeisen raskauskuukauden aikana, koska silloin vatsa yleensä laskeutuu ja joillakin naisilla kertyy vettä kehoon. Ja voihan synnytyskin vaarantua, jos kuvaus jätetään viime tippaan...

> Lue myös: Näin poistetaan häiritsevät yksityiskohdat valokuvista

Ei tiukkia vaatteita ennen kuvausta

Malli vaatteilla on myös suuri merkitys, koska ne voivat tehdä ihoon painaumia, joita on erittäin vaikea poistaa kuvankäsittelyssä tyylikkäästi.

Pyydä mallia olemaan käyttämättä tiukkoja vaatteita valokuvausta edeltävinä tunteina – mukaan lukien alusvaatteet ja sukat. Tämä on erityisen tärkeää, jos kuvissa on tarkoitus näkyä ihoa.

Kuvauksen aikana mallin on käytettävä vaatteita, joissa hän tuntee olonsa mukavaksi. Niiden on istuttava, koska silloin on helpompi ikuistaa pyöreä, suuri vatsa. Kuviokankaita ja pystysuoria raitoja on syytä välttää, koska ne voivat välkkyä kuvassa.

Jos haluat kuvata luonnossa, lepattavat mekot voivat näyttää kauniilta kuvissa. Käytä kuvauksessa avustajaa, joka voi auttaa mekon kanssa.

> Lue myös: Näin syntyy tyylikäs profiilikuva

nuori nainen raskaana tumma tausta

Raskaana olevaa naista kuvattaessa on tärkeää, että vatsa näkyy selvästi. Tämä saadaan aikaan esimerkiksi käyttämällä yhtä valonlähdettä ja kuvaamalla naista sivultapäin.

© Shutterstock

Vatsa esiin raskauskuvissa

Vatsa on tärkein asia raskauskuvissa, ja toisena tulee kontrasti. Raskautta voi korostaa esimerkiksi asettamalla malli seisomaan vaaleaa taustaa vasten mustassa puserossa.

Mitä tulee poseeraamisen, yksi hyvä keino on pyytää naismallia taivuttamaan toista jalkaansa, koska se korostaa naisellisia vartalonmuotoja.

Useimmat raskaana olevat naiset näyttävät parhaalta sivulta tai hieman viistosta, jolloin hänen pyöreä vatsansa erottuu selvästi. Pyydä mallia kääntymään hieman sivulta toiselle, niin löydät asennon ja kulman, jossa vatsa näyttää mukavimmalta.

Usein saat kivan hymyn, jos pyydät mallia katsomaan vatsaansa ja kuvittelemaan, kuinka mukavaa on pidellä vauvaa ensimmäistä kertaa.

> Lue myös: Näin otetaan sisäkuvia heikossa valossa

Hyödynnä kädet raskauskuvissa

Kädet vatsalla toimii hyvin raskauskuvissa, joten pyydä mallia asettamaan toisen kätensä vatsan alapuolelle lähelle kameraa ja toisen vatsan päälle. Varmista sekä käsiterien että käsivarsien näkyminen kuvassa, jotta malli ei näyttäisi amputoidulta.

Jotkut raskaana olevat naiset haluavat lapsen isän kuvaan, ja se toimii hyvin, jos hän seisoo naisen takanaan kädet tämän vatsalla.

Jos nainen on vähissä pukeissa, on myös miehen oltava vähintään paljain ylävartaloin, muuten vaikutelma on oudon epätasapainoinen. Jos toinen on täysissä pukeissa, on toisenkin syytä olla puettu.

Jos kuvaan halutaan myös tulevan vauvan sisarukset, valitse helppo valaistus, kuvauspaikka ja poseeraukset, koska lapset eivät jaksa keskittyä tilanteeseen kovin pitkään. On tarpeeksi vaikeaa saada kaksivuotias vaikkapa suutelemaan äitinsä vatsaa, eikä siinä ole aikaa myöskään säädellä salamaa tai hifistellä aukkoarvojen kanssa. Nämä on syytä hoitaa etukäteen ja osata ulkoa muutenkin.

> Lue myös: Toimituksen 3 suosikkia kuvankäsittelyyn ja raakamuunnoksiin

nuori nainen raskaana mekko laahus niitty

Raskauskuva voidaan ottaa niin sisällä kuin ulkona. Ulkokuvaukset on parasta tehdä auringonnousun tai auringonlaskun aikoihin, kun valo on pehmeää.

© Shutterstock

Raskauskuvat voi ottaa olohuoneessa

Päivänvalossa voi saada kauniita ja luonnollisia raskauskuvia, ja vastavalo tuottaa kauniita siluetteja, joissa vatsan pyöreys korostuu.

Yksi suosituimmista tavoista kuvata raskaana olevia naisia ​​on käyttää alasävytekniikkaa ja -valaistusta, joilla kuvasta tehdään hyvin tumma ja runsasvarjoinen.

Kuvauspaikaksi käy esimerkiksi olohuone, jossa on vähän valoa ja ainoana valonlähteenä jalkalamppu. Pidä etäisyyttä taustaan niin, ettei valo ei osu siihen.

Voit käyttää myös salamaa, mutta se on hiukan työläämpää, ja jatkuvan valonlähteen avulla näet jatkuvasti, mihin valo osuu.

Muista myös, että useimmat raskaana olevat naiset väsyvät nopeasti ja tarvitsevat taukoja – sekä vettä.

> Lue myös: Kannattaa kokeilla mustavalkokuvausta

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!