Juomalasi ja pisarat ilmassa.

Vesilasiin voidaan tehdä roiskeita pudottamalla sinne erikokoisia esineitä. Liike pysähtyy täydellisesti salamavalon avulla.

© Shutterstock

Viikon haaste: kuvaa ilmassa roiskuvia vesipisaroita

Hienojen kuvien ottaminen roiskuvista vesipisaroista vaatii oikeat kuvausasetukset ja sen, että kamera ja kuvauskohde sijaitsevat sopivasti suhteessa toisiinsa. Nyt haastamme sinut jäädyttämään ilmassa lentelevät pisarat kamerallasi.

lauantai 6. kesäkuuta 2020

Tarvittavat välineet

Tarvitset kameran, jalustan, lasillisen vettä ja pienen esineen, jonka pudotat veteen. Se voi olla esimerkiksi jääpala tai marja.

Kaikki riippuu siitä, millaisen ilmeen ja vesiroiskeen haluat kuvaasi.

Makro-objektiivi sopii tehtävään paremmin, mutta hyviä kuvia voi saada tavallisellakin teleobjektiivilla.

Ulkoisen salamalaitteen avulla voidaan saada aikaan kuva, jossa vesipisarat näkyvät selkeämmin, mutta sekään ei ole välttämätöntä.

Täytät pieni muovipussi vedellä ja ripusta se jalustalle, niin veden liike on tasaisempaa. Tee pussiin pieni reikä, niin vesi tippuu lasiin tasaisesti.

> Lue myös: Kolme kivaa kuvausprojektia neljän seinän sisällä

lähikuva vesipisara

Laita kamera jalustalle noin metrin päähän kohdasta, johon esine osuu, ja valitse aukkoarvoksi noin F11, niin kuvaan muodostuu riittävä syvyysterävyys.

© Shutterstock

Sopivat kamera-asetukset

Kun kamera kiinnitetään jalustaan noin metrin päähän pisteestä, johon vesipisara osuu, sopii aukkoarvoksi noin F11.

Ulkoista salamaa käytettäessä kannattaa valita sen valotehoksi noin 1/32. Sillä saadaan aikaan nopea välähdys, joka pysäyttää vesipisaran liikkeen tehokkaasti.

Aseta kameran valotusajaksi noin 1/200 sekunti ja ISO-arvoksi 400, riippuen toki myöskin valaistusolosuhteista. Oikea valotus löytyy kokeilemalla.

> Lue myös: 9 salamatoimintoa, jotka kannattaa opetella

Punainen pisara valkoisella taustalla

Tässä kuvassa on käytetty punaista karamelliväriä vedessä, ja tausta on valkoinen, mikä korostaa punaista hedelmää.

© Shutterstock

Valitse tai tee yksivärinen tausta

Luo kuvaan yksivärinen tausta laittamalla sinne pala yksiväristä paperia. Näin vesipisarat saadaan näkymään selvemmin ja erottumaan taustasta.

Lisäksi voit laittaa väriainetta veteen, niin pisarat korostuvat ja erottuvat paremmin. Valitse väri, joka erottuu taustapaperin väristä, niin saat parhaan lopputuloksen.

> Lue myös: Kaikki tietämisen arvoinen makrokuvauksesta

Anna palaa!

Nyt olet valmis ottamaan kuvia pisaroista, joten kyse on vain tarpeiden löytämisestä ja aloittamisesta. Muista, että kuvistasi ei tarvitse tulla samanlaisia kuin tämän jutun kuvat.

Toivomme, että jaat kuvasi kanssamme. Voit tehdä sen merkitsemällä meidät Instagramissa (kirjoita otsikkokenttään @diginordic) tai lähettämällä se jatkuvaan kuvauskilpailuumme.

Kiehtovia kuvaushetkiä!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!