Maailman mahtavimmat fotomyymälät

Maailman mahtavimmat fotomyymälät

Älä kiellä itseltäsi hienoa kokemusta jättämällä käymättä kameraliikkeessä ulkomailla. Joillakin on vain muovikameroita, mutta toisilla jopa oma vaakuna.

torstai 7. heinäkuuta 2016

Kuvaajalla on ulkomailla hyvä vaihtoehtoja museoiden ja hiekkarantojen lisäksi.

Pistäydy vaikka erilaisessa kamerakaupassa. Tässä niistä kolme kovinta.

B&H Photo Video, New York

B&H ei ole vain New Yorkin vaan ehkä jopa maailman kuuluisin kameraliike.

Myymälä on perinteisessä rakennuksessa, jossa on suuret, vihreät markiisikankaat, ja sieltä löytyy kaikkea valokuvaukseen ja videoon.

Tilatut tavarat pannaan kellarivarastossa vihreään vaunuun ja ruodaan sieltä siirtojärjestelmällä, joten nitä ei tarvitse koota itse. Tilaa on kahdessa kerroksessa 6500 neliötä. Tuotenumeroita on yli 100.000.

Tarkista aukioloajat ennen käyntiä. Omistajat ja suuri osa henkilökunnasta ovat ortodoksijuutalaisia, ja myymälä on siksi suljettu lauantaisin ja juutalaisina pyhäpäivinä.

Lomography Embassy Shop, Wien

Jos tahdot hullutella entisen kommunistisen Itä-Euroopan filmikameralla, voit hypätä vauhdista mukaan lomografia-nimiseen trendiin, jossa kuvataan muovikameralla 10 pysyvän säännön mukaan.

Muovikameroita kaupittelevia myymälöitä on eri puolilla maailmaa lukemattomia.

Wienissä sijaitseva vuonna 2001 avattu Lomography Embassy Shop oli ensimmäinen laatuaan. Täällä myydään lomografiakameroita joka laatua, mutta myös lomotyylisiä nalleja, mukeja ja muuta rekvisiittaa. Kaupan päätyseinässä on suuri kokoelma muovikameralla otettuja kuvia.

Grays of Westminster, London

Tämä hieno, pieni englantilainen kamerakauppa on lähellä Buckinghami Palatsia ja Big Beniä. Se on toiminut jo 31 vuoden ajan.

Hyvä palvelu on myymälälle kunnia-asia, ja sen maine ulottuu Britannian kuninkaalliseen perheeseen saakka.

Grays of Westminsterillä on maailman ainoana kameraliikkeenä oma vaakuna. Sen jälkeen kun omistaja sai päähänsä hakea omaa vaakunaa, meni asian valmiiksi saattamiseen viisi kuukautta. Sen jälkeen maailmalla onkin riittänyt puhetta liikkeestä, jossa vuosittaiset 47.000 asiakkaalle on tarjolla tasan yksi kameramerkki, nimittäin Nikon.

Lue lisää erikoisista kamerakaupoista, muun muassa Leica-megamyymälästä ja kokonaisesta myymäläbulevardista artikkelista, jonka saat tilaajana sivun yläosasta. T Tai Digikuvan numerosta 11/2016, joka on myynnissä nyt.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!