Kameraliike Grays of Westminster

Grays of Westminster on tyylikäs ja runsaasta kameravalikoimastaan tunnettu liike Lontoossa.

© Grays of Westminster

3 tunnettua fotoliikettä, joissa haluaisimme käydä

Kun maailma joskus vielä avautuu matkustelulle, mene rohkeasti sisään näihin hienoihin, hulluihin ja mielenkiintoisiin valokuvausalan liikkeisiin.

torstai 7. heinäkuuta 2016

Kuvaajalla on ulkomailla käydessään hyvä vaihtoehtoja museoiden ja hiekkarantojen lisäksi.

Kannattaa pistäytyä vaikka erilaisessa kameraliikkeessä, kun ulkomaanmatkailu joskus taas palaa takaisin ulottuvillemme. Tässä maailman kolme kenties legendaarisinta liikettä.

> Lue myös: Valitako peilitön järjestelmäkamera vai peilijärjestelmäkamera?

Yodobashi-Akiba, Tokio

Tokion Akihabaran kaupunginosassa sijaitsevan Yodobashi-megamyymälän valikoima on valtava. Myymälä täyttää koko yhdeksänkerroksisen korttelin, ja kuusi kerrosta on varattu kuvausvarusteille ja muulle elektroniikalle.

Yodobashi-Akiba

Jättiliike on Akihabaran aseman liepeillä Tokiossa.

© 2p2play / Shutterstock.com

Sieltä voi löytää kaikkea, esimerkiksi kokonaisen suotimia myyvän osaston sekä alueen, jolla on valtavasti jalustoja ja hauskoja lisävarusteita. Koko Akihabara on tunnettu lukuisista elektroniikkaliikkeistään.

Käyntiosoite: 1-1 Kanda, Hanaokacho, Chiyoda, Tokio, Japani

B&H, New York

Vaikka monet meiltä toimituksesta ovat käyneet New Yorkissa, kaikki eivät vielä ole onnistuneet vierailemaan maailman ehkä kuuluisimmassa valokuvausliikkeessä.

Myymälä on perinteisessä rakennuksessa, jossa on suuret, vihreät markiisikankaat, ja sieltä löytyy kaikkea valokuvaukseen ja videoon.

> Lue tämä ennen objektiivin hankkimista.

Monet tuotteet ovat esillä ja kokeiltavissa, mutta ostomenettely on erikoinen. Kun tavara on tilattu, se laitetaan vihreään koriin, jossa se kulkeutuu kellarin varastotiloista katossa olevaa kuljetusjärjestelmää myöten. Niitä ei siis voi itse kanniskella myymälässä.

Kaupassa on kolme kerrosta ja yli 400 000 tuotetta, sillä myymälän kunnia-asiana on, että erikoistuotteitakin on varastossa. B&H:lla on yli tuhat työntekijää, ja myyjät on helppo tunnistaa heidän vihreistä liiveistään.

Tarkista aukioloajat ennen käyntiä. Omistajat ja suuri osa henkilökunnasta ovat ortodoksijuutalaisia, ja myymälä on siksi suljettu lauantaisin ja juutalaisina pyhäpäivinä.

Käyntiosoite: 420 9th Avenue, New York, Yhdysvallat

Grays of Westminster, Lontoo

Tämä hieno, pieni englantilainen kamerakauppa on lähellä Buckinghami Palatsia ja Big Beniä. Se on toiminut jo 35 vuoden ajan.

> Lue myös: Tarvitsenko UV-suodinta kuvatessani?

Myymälä on tunnettu hyvästä palvelustaan, ja sillä on oma virallinen vaakuna. Kun omistaja Gray Levett oli saanut ajatuksen hakea lupaa vaakunalle, kesti viisi kuukautta, ennen kuin kuningashuoneen ja vaakunalupia myöntävän lautakunnan edustaja ilmaantui paikalle.

Asiakkaille on tarjolla tasan yksi kameramerkki, nimittäin Nikon.

Käyntiosoite: 40 Churton Street, Lontoo, Iso-Britannia

Grays of Westminster, Lontoo

Grays of Westminsterin julkisivussa on tyyliä, mutta liike myy vain yhtä kameramerkkiä.

© Grays of Westminster

Digikuvan numerossa 17/2020 esittelemme valokuvaajan kiinnostavimmat kivijalkakaupat.

Lisää maailman mielenkiintoisimmista kameraliikkeistä Digikuvan numerossa 17/2020. Esittelemme kymmenen liikettä, joissa haluaisimme vierailla.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!