Canon RF -objektiivit

Canonin uusin kiinnitys on RF, mutta sitä ei voi käyttää kaikissa Canon-kameroissa.

© Canon

Mitä objektiiveja Canon-kameraan voi kiinnittää?

Täältä saat yleiskuvan Canonin erilaisista kiinnityksistä ja objektiiveista, joita voit käyttää kamerassasi.

perjantai 7. tammikuuta 2022 teksti K. Engbo

Canonin digitaalikameroissa on neljä erilaista kiinnitystä, ja valitsemiesi objektiivien on sovittava kameran runkoon. 

Täältä näet, mitä objektiiveja voit käyttää Canon-kamerastasi riippuen.

EF-M-kiinnitys

Tätä kiinnitystä käytetään Canonin peilittömissä EOS M -sarjan kameroissa, joissa on APS-C-kokoinen kuvakenno. 

Canon EOS M6 Mark II

Canon EOS M6 Mark II on yksi EF-M-objektiiveja käyttävistä kameroista.

© Canon

Canon valmistaa tällä hetkellä kahdeksaa objektiivia, joissa on EF-M-kiinnitys. Noin sadalla eurolla saatavan EF-EOS M -sovittimen avulla voit käyttää myös Canonin peilijärjestelmäkameroiden EF- ja EF-S-objektiiveja Canon EOS M -kamerassa.

>Lue myös: 5 polttoväliä, jotka sinun on tunnettava

Tarvikevalmistajat eivät tarjoa kovinkaan suurta valikoimaa EF-M-kiinnityksellä varustettuja objektiiveja. Tamronilla, Sigmalla, Samyangilla ja Laowalla on tarjolla muutamia malleja. Internetistä löydät myös esimerkiksi Viltroxin ja 7artisansin objektiiveja.

RF-kiinnitys

Canonin peilittömiin järjestelmäkameroihin, joissa on suuri kinokoon EOS R -sarjan kenno, sopii RF-kiinnitys. Niitä ovat esimerkiksi Canon EOS R6 ja Canon EOS R

Vaikka kiinnitys on suhteellisen uusi, Canonilla on jo laaja valikoima sekä kiinteäpolttovälisiä että zoomobjektiiveja.

RF-objektiiveja on tarjolla myös muilta valmistajilta, kuten Samyangilta ja Laowalta, mutta tarvikevalmistajilla ei ole vielä kovin montaa objektiivimallia.

>Lue myös: Siksi kinokoon kamera on paras

Canon EOS R6

Canon EOS R6:ssa on RF-kiinnitys. Canonin EF-EOS R -kiinnityssovittimien avulla voit käyttää EOS R -kamerassa myös EF- ja EF-S-objektiiveja.

© Canon

EF-S-kiinnitys

EF-S-kiinnityksellä varustetut objektiivit sopivat Canonin peilijärjestelmäkameroihin, joissa on APS-C-kenno, kuten Canon EOS 90D, Canon EOS 2000D ja Canon EOS 250D.

Canonilla on laaja valikoima zoom-objektiiveja ja joitakin kiinteäpolttovälisiä objektiiveja. Tamron, Sigma ja Tokina valmistavat muutamia objektiiveja, jotka sopivat Canonin APS-C-kennolla varustettuihin peilikameroihin.

>Lue myös: Objektiivin valinta

Voit myös käyttää kaikkia objektiiveja Canonin APS-C-kennolla varustettujen peilijärjestelmäkameroiden EF-kiinnitykseen. Kuva-alaa kuitenkin rajataan verrattuna siihen, jos EF-objektiivi olisi käytössä kinokoon kamerassa.

Canon EOS 850D

EF-S-objektiivit on suunniteltu erityisesti Canonin peilijärjestelmäkameroille, joissa on APS-C-kenno, kuten Canon EOS 850D.

© Canon

Vaikka itse kiinnitys on sama kuin EF-mallissa, Canonin kinokoon kameroissa ei voi käyttää EF-S-objektiiveja. EF-S-objektiivit ulottuvat nimittäin pidemmälle kamerarunkoihin, eikä kinokoon kamerassa ole riittävästi tilaa.

EF-kiinnitys

Canonin peilijärjestelmäkameroihin, joissa on kinokoon kenno, kuten Canon EOS 6D Mark II ja Canon EOS 5D Mark IV, käyvät Canonin vuodesta 1987 lähtien valmistamat EF-objektiivit.

Canon valmistaa itse kattavan valikoiman objektiiveja tehokkaasta laajakulmasta aina pitkän polttovälin teleobjektiiveihin. Saatavana on myös erikoisobjektiiveja kuten kalansilmä-zoom-objektiivi ja tilt/shift.

Canon EF 600 mm F4.0L IS III USM

Canon valmistaa muun muassa tehokkaita teleobjektiiveja, kuten tämä Canon EF 600mm F4.0L IS III USM:n EF-kiinnityksellä.

© Canon

Monet tarvikevalmistajat, kuten Tamron, Sigma, Samyang, Tokina ja Laowa, valmistavat myös tällä kiinnityksellä varustettuja objektiiveja.

EF-objektiiveja voidaan käyttää myös Canonin peilijärjestelmäkameroissa, joissa on APS-C-kenno ja EF-S-kiinnitys. EF-S-objektiiveja ei kuitenkaan voi käyttää kinokoon kameroissa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!