Näin toimii Focus Peaking

Focus Peaking -toiminto näyttää kameran näytöltä, mistä kohtaa kuva on terävä.

© Digikuva

Focus Peaking varmistaa kuvaterävyyden

Monissa kameroissa on toiminto, joka auttaa käsitarkennuksessa, kun terävyys halutaan kohdistaa erityisen tarkasti. Näin toimii Focus Peaking.

torstai 28. syyskuuta 2017 teksti Kristoffer Engbo

Vaikka kameran automaattitarkennus on yleensä luotettava, on kutenkin tilanteita, joissa kannattaa tarkentaa käsin, esimerkiksi makrokuvauksessa. Silloin voi olla vaikea nähdä etsimestä, onko tarkennus juuri pääkohteessa.

Jos kamerasta löytyy Focus Peaking -toiminto, näkee kuvaaja kuvassa terävinä toistuvat alueet huomiovärillä etsimessä tai näytöllä.

Focus Peaking kuva-alalta teräviä kohtia. Kuvaaja voi valita huomiovärin, joka näyttää terävät kohdat, sekä sen, kuinka herkästi kamera näyttää terävyyden.

Lue myös: Timelapse-kuvauksen alkeet

Katso videolta, kuinka Focus Peaking toimii

Teimme lyhyen videon, jolla kokeilemme, kuinka tämä toimii käytännössä.

Videolla näkyy, että kamerassa on valittu huomioväriksi punainen, eli kun teräväksi tarkoitettu kohta kuva-alalla näkyy punaisena, painetaan laukaisinta. href="http://bonniershop.fi/node/58738/form?media=RedLink&popup=1&menu=true" target="_blank">Nyt saat 142-sivuisen Photoshop-kirjamme, jossa on runsaasti kuvankäsittelyohjeita Adoben ohjelmiin, sekä 2 numeroa Digikuvaa hintaan 14,90.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!