Raakakuvien käsittelyä kameralla

Muunna ja säädä raakakuvia suoraan kamerassa

Useimmissa kameroissa raakatiedostot voidaan muuntaa suoraan kamerassa, mikä on kätevää, koska se tarjoaa joustavuutta kuvien käsittelyyn ja jakamiseen. Kun kuvien valotus on säädetty, ne voidaan tallentaa jpeg-muodossa, minkä jälkeen ne ovat valmiita jaettavaksi.

torstai 24. helmikuuta 2022 teksti C. Trant

Raakakuvien käsittelyn ei tarvitse odottaa siihen saakka, että olet jälleen kotona. 

Useimmissa kameroissa raakamuunnokset voidaan nimittäin tehdä suoraan kamerassa, esimerkiksi matkalla kotiin kuvausreissulta tai lomalta.

Tässä on kolme hyvää syytä ottaa raakakuvia ja muuntaa tiedostot suoraan kamerassa.

1. Korjaa nopeasti suurimmat virheet

Raw tarkoittaa raakakuvaa, joka sisältää kaikki kameran keräämät tiedot. Raakatiedostot vievät paljon tilaa, mutta ne tarjoavat erittäin hyvät mahdollisuudet yksityiskohtaiseen muokkaamiseen jälkikäteen.

Useimmat muokkaukset voidaan tehdä myös suoraan kamerassa, jossa voi esimerkiksi säätää valotusta heti kuvan ottamisen jälkeen.

Siksi on kätevää, että raakakuvia voidaan muokata ja niistä voidaan korjata suurimmat virheet kamerassa. Sitten kuva tallennetaan tavalliseen jpeg-muotoon.

> Lue myös: 5 hyvää syytä ottaa raakakuvia

Mies kuvaa maisemaa.


© Shutterstock

2. Lisää joustavuutta

Kun raakamuodossa otettujen kuvien valotus korjataan suoraan kamerassa, ei tarvitse odottaa siihen saakka, että päästään takaisin kotiin tietokoneen ääreen.

Kamerassa tehtävä raakamuunnos on kätevä, jos haluat jakaa ottamiasi kuvia esimerkiksi Facebookissa, Instagramissa tai sähköpostitse jo matkan aikana.

> Lue myös: Kolme vinkkiä, joiden avulla saat parempia kuvia auringonlaskusta.

Mies kuvaa maisemaa.

Valokuvausretkellä tai matkoilla on hauskaa pystyä jakamaan kuvia heti. Siksi on kätevää, että raakatiedostot voi säätää kamerassa ja tallentaa jpg-muodossa, jolloin ne ovat valmiita jaettavaksi.

© Shutterstock

3. Samasta raakatiedostosta voidaan tallentaa ja jakaa useita eri jpeg-versioita

Kun raakakuva säädetään ja muunnetaan suoraan kamerassa, raakatiedosto ei muutu, joten siitä voidaan luoda niin monta jpeg-versiota kuin on tarpeen.

Sen ansiosta sama kuva voidaan esimerkiksi rajata kolmella eri tavalla ja eri versiot voidaan tallentaa alkuperäisen raakatiedoston pysyessä ennallaan. 

Kotona voi sitten tietokoneella käsitellä raakakuvia tarkemmin esimerkiksi Lightroomissa tai Photoshopissa.

> Lue myös: Tässä on tämän hetken paras kamerapuhelin

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!