4 syytä, miksi Canon EOS R3 lyö meidät ällikällä.

Canon on lanseerannut uuden huippunopean lippulaivan, villin automaattitarkennuksen ja muita herkkuja. Täältä näet, miksi sormemme syyhyävät ja vatsassamme on perhosia.

maanantai 20. syyskuuta 2021 teksti K. Engbo

Uuden Canon EOS R3:n myötä urheilu- ja toimintakuvaajat saavat paljon hyviä syitä valita Canonin uusimman lippulaivan, joka on raivoisan nopea ja täynnä jännittävää teknologiaa, jota voimme odottaa myös uusilta halvemmilta kameroilta.

Emme malta odottaa täyskennoisen kameran saamista käsiimme, sillä se tarjoaa eräitä tähän asti ennen näkemättömiä ominaisuuksia ja toimintoja.

Canon EOS R3 hyödyntää peilittömän järjestelmän etuja, joten nopeus ja automaattitarkennus ovat huippuluokkaa. Tässä on neljä syytä siihen, miksi uusi järjestelmäkamera saa sormet syyhyämään.

1. Kuvakenno on suunniteltu toimintaan
2. Automaattitarkennus on erittäin nopea
3. Canon EOS R3 tunnistaa monia kohteita
4. Kamera tarkentaa silmääsi

>Lue myös: Ota upeita urheilukuvia

1. Kuvakenno on suunniteltu toimintaan

Canon EOS R3

Canon EOS R3:ssa on uudistettu 24,1 megapikselin kuvakenno.

Canon EOS R3:n kuvakenno on pinottu, mikä tarkoittaa, että tiedot luetaan erittäin nopeasti. Tämä tarkoittaa, että kamerassa ei juurikaan ole rolling shutter -efektiä, kun esimerkiksi golfmaila kaareutuu, jos se vangitaan lyönnin keskellä ja käytetään elektronista suljinta. 

Elektronisen sulkimen nopea 30 kuvan sekuntivauhti ja nopeiden kohteiden valotusaika ovat peräti 1/6 000 sekuntia.

Kennon ansiosta salamaa voidaan käyttää myös yhdessä elektronisen sulkimen kanssa, ja ainutlaatuisena ominaisuutena elektronista suljinta voidaan käyttää yhdessä muiden valmistajien salaman kanssa.

>Lue myös: 5 vinkkiä parempiin luontokuviin

2. Automaattitarkennus on erittäin nopea

Tarkennusetäisyys tarkistetaan jopa 60 kertaa sekunnissa, joten se pysyy mukana myös silloin, kun kuvaat kameran huippunopeudella 30 kuvaa sekunnissa. Canon EOS R3 voi keskittyä jopa 0,03 sekuntiin, mikä on EOS-kameran kaikkien aikojen nopein suoritus.

Valittavana on peräti 4 779 tarkennuspistettä, ja tarkennusmahdollisuus jopa -7,5 EV:n olosuhteissa, jolloin on niin pimeää, että optista etsintä käytettäessä ei näy mitään.

3. Canon EOS R3 tunnistaa monia kohteita

Canon EOS R3

Voit valita tarkennuspisteen myös manuaalisesti kameran ohjaussauvan avulla.

Emme ole valmiita automaattitarkennuksen suhteen, sillä Canon on tekoälyn avulla opettanut kameran tunnistamaan sekä ihmiset, eläimet että ajoneuvot, jotta se voi keskittyä niihin.

Kun etsimessä on ihmisiä, kamera tarkentaa silmiin, ja jos niitä ei näy, se lukittuu kasvoihin. Jos henkilö on kääntynyt, tarkennus siirtyy pään päälle ja sen jälkeen keholle. Se pystyy myös seuraamaan ihmisiä kotiin, joilla on kypärä, maski tai aurinkolasit.

>Lue myös: Näin kuvaat lennossa olevia lintuja

Kamera tunnistaa myös lennossa oleva linnut sekä koirat ja kissat, ja lisäksi moottoripyörät ja autot voiden tarkentaa niihin. Autoissa, joissa on avoin ja suljettu ohjaamo, on havaittu ero, joten se voi tarkentaa kypärään, jos se näkyy.

4. Kamera tarkentaa silmääsi

Canon EOS R3 on ainutlaatuinen kamera, jossa on silmätarkennettu tarkennus. Voit valita, mihin kamera tarkentaa katsomalla sitä etsimestä. Kun laukaisinta painetaan puoliksi alas, kamera voi tarttua katsomaasi kohteeseen.

Siten voit valita helposti seurattavan auton, linnun tai juoksijan. Niin sanotun Eye Controlled AF voidaan kalibroida sopimaan täydellisesti sinulle, ja voit tallentaa erilaisia asetuksia esimerkiksi silmälasien tai piilolinssien käyttösi mukaan.

Canon EOS R3

Siihen mekin olemme ihastuneita Canon EOS R3:ssa...

  • Elektroninen etsin ei pimene jokaisen kuvan välillä, vaan näyttää jatkuvasti kuvan. Siinä on 5 760 000 pistettä, ja se päivittyy 120 kuvan sekuntinopeudella, mistä pitäisi saada yksityiskohtainen kuva, joka ei nyi.
  • Kameran takana olevassa LCD-näytössä on 4 150 000 pistettä, ja se on 3,2 tuuman kokoinen. Sitä voi kallistaa ja kääntää, ja se on kosketusherkkä.
  • Anturiin on sisäänrakennettu kuvanvakautus, ja monilla siihen kuuluvilla RF-objektiiveilla on myös kuvanvakautus. Näiden kahden yhdistelmä mahdollistaa jopa kahdeksan vaiheen kuvanvakautuksen.
  • Kamerassa on sisäänrakennettu GPS, ja se tukee myös muita satelliittijärjestelmiä, kuten GLONASSia, jonka avulla sijaintitiedot tallennetaan kuviin.
Palaamme myöhemmin ensimmäisiin kokemuksiimme, kun kamera saapuu toimitukseemme. Kamera tulee myyntiin marraskuussa 2021, ja sen ohjevähittäishinta on 6 399 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!