Fujifilm X-T4

Uusi Fujifilm X-T4 painaa 607 grammaa, mikä on 68 grammaa enemmän kuin edeltäjänsä.

© Fujifilm

Fujifilm esittelee X-T4:n – entistä suurempi ja tehokkaampi

Uusi Fujifilm X-T4 on edeltäjäänsä suurempi ja raskaampi, mutta lisäpainon mukana tulee mm. parempi akku, kuvanvakain ja uusia suotimia.

keskiviikko 26. helmikuuta 2020 teksti S. Winter

Huolimatta suuresta menestyksestä, jonka Fujifilm on saavuttanut APS-C- ja keskikoon kameroillaan, sillä ei ole aikomustakaan pyrkiä kinokoon kameramarkkinoille.

Sen sijaan se jatkaa muun muassa suosittujen X-sarjan mallien parantamista, ja viimeisin osoitus tästä on X-T4.

> Lue myös: 5 syytä valita peilitön järjestelmäkamera

Fujifilm X-T4

Fujfilmillä on 29 X-kiinnityksellä varustettua objektiivia, joista 18:ssa ei ole kuvanvakainta. X–T4:n uuden kuvanvakaimen ansiosta käsivaralta kuvaaminen on näillä 18:lla entistä helpompaa.

© Fujifilm

Ei enää tärähtäneitä kuvia hämärässä

Ja mihin sellaiseen tämä uutuusmalli pystyy, johon vain puolitoista vuotta vanha edeltäjä X-T3 ei pysty? X-T4:n tärkein uutuusominaisuus on kamerassa oleva kuvanvakain, jota Fujifilm-kuvaajat ovat halunneet vuosia.

Kuvanvakaimen kanssa on paljon helpompaa kuvata ja videoida käsivaralta Fujifilm-objektiivilla, joissa ei ole kuvanvakainta (niiden nimessä ei ole lyhennettä OIS.)

Vakain tekee X-T4:stä isomman ja raskaamman kuin X-T3. Näyttää kuitenkin siltä, että Fujifilm on onnistunut saamaan vakaimen pienempään tilaan kuin ennen, koska paino on lisääntynyt vain 68 grammalla.

> Lue myös: Peilitön järjestelmäkamera – vuosikymmenen suuri voittaja

Fujifilm X-T4

X-T3:n LCD-näytössä on 1,04 miljoonaa pistettä, mutta X-T4:n kääntyvässä näytössä on 1,62 miljoonaa pistettä.

© Fujifilm

Selfie-näyttö ja uusia suotimia

Muita uutuuksia ovat kääntyvä näyttö, joka kääntyy myös sisäänpäin niin, että se on suojassa esimerkiksi kuljetuksen aikana, ja ulospäin, joten on helppo ottaa esimerkiksi selfie-kuvia ja perhekuvia.

X-T4:ssä on myös uusi kuvatyyli taikka elokuvasimulaatio, kuten Fujifilm sitä kutsuu. Tämä "Bleach Bypass" jäljittelee analogisen valokuvauksen aikakaudella käytettyä menetelmää, joka parantaa kontrastia ja himmentää värejä. 

> Lue myös: Kaksi Fujifilm-objektiivia tekevät ennätyksen

Lisääntynyt akunkesto

Edeltäjä Fujifilm X-T3 ottaa 390 kuvaa yhdellä latauksella, mutta X-T4:n uusi ja suurempi akku voi ottaa jopa 500 tai 600 kuvaa virransäästötilassa.

Lisäksi Fujifilm lupaa nopeampaa automaattitarkennusta ja parempaa silmäntunnistusta, hiljaisempaa suljinta ja sarjakuvausnopeutta 15–20 kuvaa sekunnissa riippuen siitä, käytetäänkö mekaanista vai elektronista suljinta. 

> Lue myös: Kameroiden kuvakennojen koot

Fujifilm X-T4

Fujifilm X-T4 on hiukan paksumpi kuin edeltäjänsä, mutta lisäksi tyylikäs retro-muotoilu on säilytetty, ja suurin osa painikkeista on X-T3:sta tutuilla paikoilla.

© Fujifilm

Fujifilm X-T4 on saatavana hopeana ja harmaana, ja sen odotetaan olevan kaupoissa huhtikuun loppuun mennessä. Lähtöhinta on noin 2000 euroa.

Se ei ole iso raha ottaen huomioon, mitä sillä saa, mutta sen on enemmän kuin millä irtoaa sen lähin kilpailija, Sony A6600.

> Lue myös: Esittelyssä eri kameratyypit

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!