Mand med Nikon Z 7 II


© Nikon

Nikon Z 6 II ja Z 7 II löytävät niin ihmisen kuin eläintenkin silmät

Nikon on juuri julkistanut kaksi kinokoon kameraa. Peilittömät Z 6 II ja Z 7 II -mallit tulevat myyntiin loppuvuonna, ja niihin on tehty monia parannuksia edeltäjämalleihin nähden.

keskiviikko 14. lokakuuta 2020 teksti C. Trant

Nikon on antanut tietoa loppuvuonna myyntiin tulevista kinokoon Z 6 II- ja Z 7 II -järjestelmäkameroistaan ja niiden ominaisuuksista.

Kamerat ovat jatkoa Z 6- ja Z 7 -malleille ja niihin on tehty useita parannuksia vastauksena monien Nikon-kuvaajien kyseisiä malleja kohtaan esittämään kritiikkiin.

Tässä jutussa tarkastelemme uutuuskameroiden tärkeimpiä parannuksia. 

Nikon Z 7 II


© Nikon

Nikon Z 6 II:n ja Z 7 II:n välisiä eroja

Molemmat uutuuskamerat kuuluvat Nikonin Z-sarjaan, mutta Z 6 II on halvempi ja suunnattu enemmän harrastajille, kun taas Z 7 II on kalliimpi ja suunnattu ammattilaisille. Nikon Z 7 II:n ohjehinta on 3500 euroa ja Nikon Z 6 II:n 2300 euroa.

Nikonin mukaan Z 7 II on tarkoitettu valokuvaajille, jotka haluavat parasta kuvanlaatua, kun taas Z 6 II on monipuolisempi kamera, joka sopii valokuvauksen lisäksi myös videokuvaukseen.

Erot näkyvät selvästi alla. Älä ihmettele sitä, että Z 6 II ottaa enemmän kuvia sekunnissa ja että sen puskuri käsittelee useampia raakakuvia ennen täyttymistään. Tämä johtuu siitä, että Z 7 II:n resoluutio on suurempi eli megapikseleitä on enemmän, joten puskuri täyttyy nopeammin.

Nikon Z 7 II

45,7 megapikseliä
64–25600 ISO
Jopa 10 kuvaa sekunnissa
Puskuriin mahtuu 50 raakakuvaa ja 200 jpeg-kuvaa
493 tarkennuspistettä
4K-videotarkkuus, 60 kuvaa sekunnissa

Nikon Z 6 II

24,5 megapikseliä
100–51000 ISO
Jopa 14 kuvaa sekunnissa
Puskuriin mahtuu 124 raakakuvaa ja 200 jpeg-kuvaa
273 tarkennuspistettä
4K-videotarkkuus, 60 kuvaa sekunnissa

Molemmissa on silmäntunnistustarkennus

Nikonin mukaan automaattitarkennuksen suorituskykyä on parannettu merkittävästi verrattuna Nikon Z6- ja Z7 -malleihin. Parannus piilee siinä, että nyt voidaan käyttää kasvojen ja silmien tunnistusta laajalla tarkennusalueella. Aikaisemmissa Nikon Z 7- ja Z 6 -malleissa tämä toiminto on käytettävissä vain osana muuta automaattitarkennusta, jolloin kamera päättää, mihin kohtaan ja mihin kasvoihin kulloinkin tarkennetaan. Päivitetyn toiminnon ansiosta kuvaaja voi nyt valita tarkasti, kehen hän haluaa tarkentaa kuvatessaan Nikon Z 6 II:lla ja Z 7 II:lla, kun etsimessä on useita ihmisiä.

> Lue myös: Sony A7C on maailman pienin kinokoon kamera

Molempiin sopivat erilaiset muistikortit

Nikon Z 6:n ja Z 7:n käyttäjät ovat kritisoineet sitä, että näihin malleihin sopivat vain XQD-kortit, ja tämä asia onkin nyt korjattu.

Molemmissa uutuuskameroissa on kaksi korttipaikkaa, joihin käyvät UHS-II SD-, XQD- ja CFexpress-kortit.

Näin ollen voidaan kuvata esimerkiksi jpeg-kuvia yhdelle kortille ja raakakuvia toiselle taikka videoita yhdelle ja valokuvia toiselle, mikä helpottaa myös tallenteiden lajittelua.

> Lue myös: Siksi kinokoon kamera on paras

Nikon Z 7 II


© Nikon

Uudet prosessorit nopeuttavat toimintaa

Nikon on tehnyt kahdesta uudesta kamerasta nopeamman ja tehokkaamman uusien Expeed 6 -suorittimen avulla.

Niiden ansiosta voidaan kuvata ilman turhia taukoja, ja automaattitarkennus toimii nopeasti, kun kohde sitä vaatii. Tämä pätee sekä video- että valokuvaukseen.

> Lue myös: Keskiluokan parhaat järjestelmäkamerat

Nikon Z 7 II


© Nikon

Nikonin sovellus helpottaa päivittämistä

Nikonin SnapBridge-sovellus mahdollistaa nyt kameran laiteohjelmiston päivittämisen esimerkiksi älypuhelimen tai tabletin kautta.

Sovellusta voidaan käyttää myös videoiden ja valokuvien tallentamiseen kameralla, koska SnapBridge toimii myös kaukosäätimenä.

Myös hashtageja ja tekijänoikeustietoja voidaan helposti lisätä valokuviin, mikä on niinikään uutta.

> Lue myös: Täysikennoisten maailmanuutuus Sony A7S III

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!