LG V30

Uusia lippulaivamalleja suurilta kännykkävalmistajilta – myös esim. LG:ltä.

© LG

Uudet kännykät haastavat iPhonen

Applen matkapuhelinalan kilpailijat ovat viime viikkoina hioneet tuoteuutiskirjeitään, ja mm. LG:llä, Samsungilla ja Nokialla on mielenkiintoista tarjottavaa.

maanantai 4. syyskuuta 2017 teksti P. Siersbæk

Berliinissä perjantaina alkaneilla suurilla IFA-elektronikkamessuilla on nähty useita mielenkiintoisia kännykkäuutuuksia. 

LG, Nokia ja Samsung ovat mukana upouusilla lippulaivamalleillaan. Ne ehtivät siis ennen Applea, jolta odotetaan yhä uutta iPhone 8:aa. 

Alempaa näet, mitä uusilla puhelinmalleilla on tarjottavana.

LG V30

LG V30

V30 on eteläkorealaisen LG:n uusi malli.

© LG

V30:ssä on useimpien LG:n kännykkämallien tavoin kaksi kameraa, joista pääkameran kuvakulma on 71 astetta ja tarkkuus 16 megapikseliä. Toisen kameran kuvakulma on peräti 120 astetta ja tarkkuus 13 megapikseliä.

Pääkamerassa on Sonyn kuvakenno ja sen valovoima on vaikuttava F1,6. 

Yksi objektiivin kuudesta linssistä on muovin sijaan lasia, mikä LG:n mukaan parantaa valonläpäisevyttä. V30 tekee 4K-videota ja siinä on kuusituumainen näyttö.

Nokia 8

Nokia 8

Legendaarinen Nokia on taas mukana kilvassa upouudella superpuhelimellaan.

© Nokia

HMD Global on Nokian matkapuhelimien takana, ja se julkisti pitkään odotetun Nokia 8 -huippumallin. Siinäkin on kaksi kameraa. 

Ne molemmat ovat saksalaisen Zeissin valmistamia, niiden valovoima on F2 ja tarkkuus 13 megapikseliä. Näyttö on 5,3-tuumainen.

Nokia 8 kuvaa 4K-videota, ja siinä on uusi ja ainutlaatuinen Bothie-toiminto, joka mahdollistaa videon kuvaamisen sekä etu- että takakameralla yhtä aikaa. 

Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8

Samsungin uuden huippumallin on määrä pyyhkiä sulaneet Galaxy Note 7:t unohduksiin.

© Samsung

Sen jälkeen kun Samsung joutui peruuttamaan Note 7:n palovaaran vuoksi, on sen seuraajaa odotettu mielenkiinnolla. Nyt se on valmis, ja myös Galaxy Note 8 seuraa nykyistä kahden kameran trendiä. 

Toinen kameroista on 26 mm:n laajakulma valovoimalla F1,7, toisessa taas on 2x tele ja sen valovoima on F2,4. I Molempien tarkkuus on 12,0 megapikseliä.

Galaxy Note 8:ssa on 6,3-tuumainen näyttö , joka kuuluu kännyköiden kookkaimpaan päähän. Näppärä yksityiskohta on se, että suurella näytöllä voi pitää auki useita ikkunoita. Video on 4K-laatua.

Nyt odotetaan Applen vastausta, jonka pitäisi huhujen mukaan tulla muutaman viikon kuluessa.

Voit lukea lisää kännykkäkameroista täältä

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!