Telttailua Grönlannissa

Toimituksellamme on nyt valtava halu matkoille, kun Covid-19 on puolentoista vuoden ajan rajoittanut matkustamista.

© Poul Siersbæk @Digital FOTO

Toimituksen suurimmat kuvaushetket: Inspiraatiota seuraavalle kuvausmatkallesi

Covid-19 on jo kauan vaikeuttanut matkustamista ympäri maailmaa, mutta maiden rajat avautuvat nyt hiljalleen. Muistelemme nyt suuria kuvaushetkiämme, jotka haluamme aina pitää mielessämme. Haluamme nyt jakaa ne kanssanne, inspiraatioksi ja unelmointiin.

tiistai 17. elokuuta 2021 teksti C. Trant

Rajoitukset, määräykset ja maiden suljetut rajat ovat vaikeuttaneet huoletonta matkustamista yli puolentoista vuoden ajan. 

Onneksi nyt on taas mahdollista vierailla monissa paikoissa. Siksi haluamme jakaa suurimmat valokuvaushetkemme ja tarjota inspiraatiota seuraavaan kuvausmatkaasi.

Upeita vastavärejä Pohjois-Norjassa

Louise Hagemann (toimituspäällikkö): Vuonna 2018 olin mukana lukijamatkalla Huippuvuorilla. Se oli mahtava kokemus, ja laivaristeilyllä saimme nähdä muun muassa mursuja, jääkarhuja sekä kaunista ja villiä luontoa. 

Eräs matkan kohokohdista oli Ny-Ålesund, joka sijaitsee 78. leveyspiirillä ja jossa asuu noin 30 ihmistä – lähinnä tutkijoita.

Jossain vaiheessa tulin tähän hienoon paikkaan, jossa mies nautti iltapäiväauringosta. 

Se näytti todella aidolta. Lisäksi sain kuvaan upeita vastavärejä: sinisenä loistavat haalarit ja meri sekä oranssit puutalot.

> Lue myös: Kymmenen värikästä kaupunkia, jotka haluaisimme kuvata

Keltaiset puutalot Huippuvuorilla

Kaikissa uusimmissa kameroissa on valittavana useita eri valkotasapainoasetuksia. Esimerkiksi pilviselle säälle ja päivänvalolle on omat asetuksensa.

© Louise Hagemann @Digital FOTO

Stressaantunut valokuvaaja Himalajalla 

Christian Trant (journalisti): Tämä on yksi kuvauksellisimmista paikoista, jossa olen koskaan käynyt – matkalla alas Everest Base Campista Nepalissa, lähellä Tiibetin rajaa. .

Everest Base Camp sijaitsee 5 364 metrin korkeudella, ja vuoristotauti on täällä monen epämiellyttävä matkakumppani. Minä ja matkakumppanini säästyimme kuitenkin suurilta ongelmilta. 

Meidän oli kuitenkin kärsittävä kauniin luonnon vuoksi, sillä pienimmätkin ponnistelut ovat korkeuksissa rasittavia. Tarkkaan ottaen alueella on 20-25 prosenttia vähemmän happea, mutta aion vielä kokea sen uudelleen.

> Lue myös: Miten valkotasapainoa käytetään

Dingboche Nepalissa

Maisemakuvauksessa kannattaa usein kokeilla pidempää polttoväliä. Se voi tuoda kohteet lähemmäksi toisiaan, tehdä perspektiivistä tasaisemman ja tiivistää laajemman näkymän.

© Christian Trant@ Digital FOTO

Leiriydymme jäätikölle

Poul Siersbæk (journalisti): Sain kokea upean valokuvauselämyksen, kun vierailin Kangerlussuaqissa Grönlannissa. 

Kuva on otettu mannerjäätikön kyljessä sijaitsevassa telttaleirissä. Vaikka oli jäätävän kylmää, otin useita kuvia pitkällä valotusajalla valaisten jääseinämää otsalampullani.

Kuva tuo hyvin esiin valtavan mannerjäätikön kylmyyden ja maiseman karuuden.

> Lue myös: Näin valitset oikean jalustan

Telttailua Grönlannissa

Kuvasta tulee täysin erilainen, jos käytössä on valonlähde, esimerkiksi polkupyörän lamppu tai otsalamppu. Siten valaistaan ympäröivä maisema, mikä luo kuvaan syvyyttä.

© Poul Siersbæk @Digital FOTO

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!