nainen sininen vesi

Värjätyn veden avulla muotokuvaan saadaan erikoinen vaikutelma ja hauska lopputulos.

© Digikuva

Taianomaisia muotokuvia värjätyn veden avulla

Yllättävän vähillä aineksilla saadaan aikaan kaunis ja aistillinen muotokuva, jossa mallin kasvot tulevat esiin veden pinnasta. Tässä yksinkertainen resepti.

keskiviikko 21. elokuuta 2019 teksti Sarah Marie Winther

Jos etsit internetistä inspiraatiota valokuvaamiseen, vastaan tulee lukematon määrä kuvia, joita on manipuloitu kuvankäsittelyssä tavalla tai toisella. 

Taustaa on muutettu ja tehosteita kuten savua, tähtiä tai perhosia lisätty. Kaikille on selvää, että nämä ovat tarkoituksella keinotekoisiksi luotuja tehosteita, mikä on tavallaan sääli, koska silloin kuva vaikuttaa vähemmän uskottavalta. 

On kuitenkin melko helppoa tehdä kiinnostavia, aitoja tehosteita jo kuvausvaiheessa. Me otimme kauniin muotokuvan, jossa mallin kasvot työntyvät sinisen vedenpinnan yläpuolelle.

> Lue myös: Näin otat hyviä muotokuvia tutuista ihmisistä

1. Maitoa ja karamelliväriä

Tämä tehoste se vaatii vain kolme ainesosaa: täysmaito, sininen karamelliväri ja kylpyamme, joka voidaan täyttää vedellä. 

Maidon määrä riippuu siitä, kuinka suuri kylpyamme on ja kuinka läpinäkymätöntä veden halutaan olevan. Me kaasimme yhteensä 1,5 litraa pieneen ammeeseen.

Karamelliväriä löytyy useimmista elintarvikeliikkeistä. Dr. Oetker oli sikäli hyvä valinta, että sitä oli tarpeeksi yhdessä pullossa.

> Lue myös: Dramaattisia ja ilmeikkäitä muotokuvia auringonvalossa

2. Sekoita ainekset kylpyammeeseen

sinistä karamelliväriä, maitoa ja vettä

Karamelliväriä kannattaa lisätä veteen vähitellen, koska siten saadaan aikaan kuvauksen kannalta sopiva läpinäkyvyys seokselle. 

© Digikuva

Laske ammeeseen vettä ja lisää vähitellen maito ja karamelliväri, jotta ne sekoittuvat kunnolla veteen, ja voit katsoa, millainen seoksesta tulee. 

Kun maitoa on kerran lisätty, sitä ei enää saa vedestä pois, joten kaada aluksi vain vähän maitoa kerrallaan. 

> Lue myös: 4 vinkkiä seuraaviin muotokuvauksiin

3. Jakkara ammeen viereen

Aseta ammeen viereen jakkara, jotta voit kuvata mallia myös korkeammalta. 

Älä koeta kuvata niin, että jalkasi ovat eri puolilla ammetta – voit kaatua, ja vähintäänkin kamera vaurioituu, jos se putoaa veteen.

> Lue myös: Näin syntyy tyylikäs profiilikuva

4. Kiinnitä ulkoinen salama kameraan

Jos ikkunasta tulee riittävästi luonnonvaloa, käytä sitä. Jos ei, aseta ulkoinen salama kameran ja suuntaa se siihen seinään, joka on kauimpana kohteesta.

Ota koekuva ja säädä salaman kirkkautta tarvittaessa, me käytimme 1/8:n valotehoa. Käytä salaman omaa heijastuspaneelia valon pehmentämiseen – hajotin ajaa saman asian.

> Lue myös: 3 vinkkiä parempaan valoon muotokuvissa

5. Kokeile eri kuvakulmia ja poseerauksia

On todennäköistä, että mallisi ei ole aiemmin ollut tällaisessa kuvauksessa, joten ohjaa häntä perusteellisesti ja näytä kuvia sitä mukaa kun niitä tulee, jotta hän näkee, miltä hän näyttää kuvaajan näkökulmasta.

Otimme ensin muutaman kuvan, joissa ei näy käsiä, mutta ne näyttivät oudolta ja amputoidulta, joten pyysimme mallia pitämään päätään eri tavoin kuvaamisen aikana. Se toi hienon, luonnollisen lopputuloksen.

> Lue myös: 3 vinkkiä muotokuvaukseen

Piristävä opas muotokuvauksen ystäville

Huomasimme, että tällainen muotokuvaus on sekä hauskaa että innostavaa ja se tarjoaa hyvän keinon päästä irti pinttyneistä tavoista ja rutiineista, joihin me kuvaajat helposti juutumme. 

Digikuvan numerossa 13 näkyy, miten kävi, kun puhalsimme saippuakuplia mallin päälle, upotimme hänet maitokylpyyn ja ympäröimme hänet savulla. 

Laadimme jokaista tehostetta varten ostoslistan ja kerromme, miten menettelimme sekä mitä olisimme tehneet toisin kokemuksemme perusteella.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!