Damon Beckford Sony World Photography Awards.

Damon Beckfordin kansallisen sarjan voittajakuva on otettu nelikopterin avulla Espoon Nuuksiossa.

© Damon Beckford

Sony World Photography Awards 2018: Damon Beckford paras suomalainen

Vuoden 2018 Sony World Photography Awards -valokuvakilpailun Suomen kansallisen sarjan voittajaksi suoriutui Damon Beckford. Kyseessä on Nuuksion kansallispuistossa, Espoossa nelikopterilla otettu ilmakuva.

tiistai 20. maaliskuuta 2018 teksti L. Hagemann

Damon Beckford otti Suomen kansallisen sarjan voittajakuvansa Espoossa viime marraskuussa.

”Ensilumien tultua Etelä-Suomeen lähdin Nuuksion kansallispuistoon kuvaamaan talvisia maisemia. Otin kuvauskopterin mukaan, jotta saisin uusia kuvakulmia. Tämä pieni lampi keskellä metsää näytti erittäin komealta valkoisten puiden ympäröimänä”, Beckford taustoittaa Musta aukko -nimistä voittajakuvaansa.

”Olen erittäin innoissani voitettuani tämän sarjan näin suuressa ja arvostetussa kilpailussa. Voitto motivoi kuvaamaan seikkailujani ja matkojani myös jatkossa. Toivon voiton tuovan kansainvälistä näkyvyyttä ja että se vie minua lähemmäs unelmaani olla ammattilaismatkavalokuvaaja”, Beckford jatkaa.

Suomen kansallisen sarjan voittaja julkistettiin eilen 20.3. yhdessä kaikkien 63 kansallisten sarjan voittajien kanssa. Kokonaiskilpailun voittaja sekä ammattilaissarjan voittaja julkistetaan 19. huhtikuuta.

Damon Beckford Sony World Photography Awards.
Musta aukko

Damon Beckfordin kansallisen sarjan voittajakuva on otettu nelikopterin avulla Espoon Nuuksiossa.

© Damon Beckford, winner, Finland, National Award, 2018, Sony World Photography Awards.

Kilpailu pähkinänkuoressa

Sony World Photography Awards kuuluu maailman suurimpiin valokuvauskilpailuihin, ja palkinnot jaetaan seuraavissa sarjoissa:

  • Ammattikuvaajat: 10 sarjaa.
  • Avoin kilpailu: 10 sarjaa sekä kansalliset sarjat.
  • Nuoret kuvaajat: 12–19-vuotiaiden sarja.
  • Opiskelijat: tarkoitettu valokuvauksen opiskelijoille.

Loput voittajat julkistetaan 19.4.2018.

Sony World Photography Awards 2019 -kilpailu avataan 1.6.2018.

Mökki Lofooteilla Sony World Photography Awards.
Matkakuvasarjan voittaja

Napakasti sommiteltu kuva norjalaissaarelta oikeutti kahteen palkintoon Sony World Photography Awards -kilpailussa.

© Mikkel Beiter, Denmark, voittaja: Open Travel and Denmark National Award, 2018 Sony World Photography Awards

Matkalla ammattilaiseksi

Paras matkakuva ja samalla Tanskan kansallisen kilpailun voittanut kuva on otettu pienellä Sakrisøyan saarella, Norjan Lofooteilla.

”Taustalla oleva vuori on lähes saman muotoinen kuin mökin katto, ja keltainen väri luo hienon kontrastin lumisten vuorten kanssa. Kuvankäsittelyssä poistin pienemmän mökin kuvan vasemmasta laidasta, ja käsittelyn tein Lightroomilla ja Photoshopilla”, kertoo Beiter.

Mikkel Beiter on Digikuvan vanha tuttu, sillä olemme useaan otteeseen julkaisseet hänen kuviaan Lukijakuvia-palstallamme, esim. täällä, ja lisäksi esittelimme hänet yhtenä Pohjolan lupaavimmista nuorista valokuvaajista Pohjoismaiden nuori kyky 2017 -kuvauskilpailumme yhteydessä.

Ennätysmäärä osallistujia tällä kertaa

Damond Beckford ja Mikkel Beiter palkitaan Sonyn uusimmalla valokuvakalustolla, ja he pääsee osallistumaan Sony World Photography Awards -palkintoseremoniaan Lontoossa 19. huhtikuuta. Lisäksi voittajakuvat pääsevät näytille osana Sony World Photography Awards Exhibition -näyttelyä Lontoossa 20.4.–6.5. Kuvat julkaistaan myös kilpailun voittajakuvista tehtävässä kirjassa.

World Photography Organisationin järjestämä Sony World Photography Awards on maailman suurimpiin kuuluva valokuvauskilpailu.Vuoden 2018 kilpailu on järjestyksessään 11. ja se keräsi ennätykselliset 320 000 osallistujaa yli 200 maasta.

> Oletko saanut onnistuneita kuvia viime aikoina? Osallistu kuukausikisaamme.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!