Sony A7R IV

Uusi Sony A7R IV on A7R-mallisarjan neljäs versio. IV on roomalaisina numeroina 4.

© Sony

Hallitse Sonyn kameramallit

Markkinoilla on nyt peräti kahdeksan Sony A7-mallia, uusi A7R IV mukaan lukien. Tästä saat käsityksen niistä ja Sonyn muista järjestelmäkameroista.

perjantai 2. elokuuta 2019 teksti K. Engbo

Sony A7R IV asettaa uudet standardit täysikennoisille kameroille.

> Lue myös: Sony A7R IV: Tässä ensivaikutelmat ja testikuvat

Kuvakennon resoluutio on suurempi kuin millään muulla täysikennoisella kameralla. Siinä on lisäksi hyvin edistyksellinen tarkennus, joka pystyy seuraamaan liikkuvia kohteita.

Kamera on Sonyn uusi huippumalli muotokuva- ja maisemakuvaukseen. Peilittömiä täysikennoisia on kahdeksan muutakin, ja Sonylla on lisäksi sekä APS-C-kennoisia peilittömiä ja peilikameroita.

> Lue myös: Tunne kuvakennon koot

Alla on suurkatsaus Sonyn järjestelmäkameroihin.Voit napsauttaa testaamamme kameraa ja lukea, miten olemme arvioineet sitä.

Huomaa, että samaan kameraan voidaan eri kaupoissa viitata hieman eri nimillä. Sony A7R IV voi olla myös Sony α7R, IV Sony Alpha7R IV tai Sony ILCE-7RM4.

> Oletko tilaaja? Hae kameraopas 2019 Etunurkasta ja tutustu kaikkiin järjestelmäkameroihin.

Sonyn peilittömät APS-C-kamerat

Nelinumeroisissa kameroissa on APS-C-kuvakenno ja niissä käytetään E- ja FE-objektiiveja. Polttovälikerroin on 1,5 eli 50 mm:n objektiivin polttoväli vastaa 75 mm:ä.

Sony A6400

Sonyn etsimellä varustetut peilittömät APS-C-kamerat ovat suunnilleen samannäköisiä. Tässä mallisarjan uusin, Sony A6400.

© Sony

Etsimellä varustetut:

Sony A6500

Sony A6400

Sony A6000

Ilman etsintä:

Sony A5100

Sonyn peilittömät täysikennoiset

Yksinumeroisissa A-kameroissa ei ole peiliä ja niissä on suuri täyden kinokoon kuvakenno. Niissä on E-objektiivikiinnitys. Täysi kennokoko voidaan hyödyntää FE-objektiiveilla. E-objektiivejakin voidaan käyttää, mutta silloin kuva rajautuu niin, että täyttä resoluutiota ei voida hyödyntää.

Sony A7 III

Sonyn peilittömiä täyden kennokoon kameroita on vaikea erottaa toisistaan suoralta kädeltä, joten niiden eroja on katsottava tarkkaan. Tässä oleva kamera on Sony A7 III. 

© Sony

Yleiskäyttöön:

Sony A7 III

Sony A7 II

Sony A7

Heikkoon valoon ja videokuvaukseen:

Sony A7S II

Sony A7S

Toiminta- ja urheilukuvaukseen:

Sony A9

Sony SLT -kamerat

Tässä kameratyypissä on puoliläpäisevä peili. Kameroissa on A-objektiivikiinnitys eivätkä ne voi käyttää E-objektiiveja. Sonyn panostus on kuitenkin  selvästi peilittömällä puolella. Viimeinen SLT-kamera tuli uunista ulos vuonna 2016, viimeiset A-objektiivit vuonna 2015.

Sony A99 II

Sony A99 II uusin peilikameramalli ja ainoa, jossa on sekä peili että täyden kinokoon kenno.

© Sony

APS-C-kennoiset:

A68

A77 II

Kinokennoiset:

A99 II

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!