© Digikuva

Testi: pienimmät kinokoon kamerat

Nyt alkaa vuoden kameran metsästys. Aluksi testaamme pienimmät täyden koon eli kinokennokoon kamerat, joilla on helpompi saada erittäin laadukkaita kuvia kohtuuhintaan.

maanantai 15. helmikuuta 2021 teksti K. Engbo

Ei ole montakaan vuotta siitä, kun täyden kennokoon kamerat vaativat sekä paksua lompakkoa että olivat samalla suuren ja raskaan kaluston synonyymi.

Enää asiat eivät ole niin. Nyt suurimmalla osalla kameranvalmistajista on tarjota pienikokoisia täysikennoisia kameroita, vieläpä varsin järjelliseen hintaan.

Muun muassa peilittömyys mahdollistaa entistä pienemmän koon, ja niinpä saimme testiin viisi peilitöntä järjestelmäkameraa. Suuresta täyden kinokoon kuvakennosta huolimatta nämä viisi mallia ovat suunnilleen samaa kokoluokkaa kuin monet pienemmällä APS-C-kennolla varustetut.

> Lue myös: Kameroiden kuvakennojen koot

Viisi kinokoon kameraa testattavana

Otimme kamerat kaupungin puistoihin ja kaduille. Ne sopivat hyvin katukuvaajalle, joka haluaa, että laitteisto on pieni ja kevyt.

Opiskele kameran käyttöä Kuvauskoulu-videosarjamme avulla.

Panasonic Lumix DC-S5

Kameroiden pienen koon ja keveyden ansiosta ne kaikki mahtuivat hyvin kuvausreppuun.

© Digikuva

Testaamamme kamerat

Canon EOS RP

Nikon Z 5

Panasonic Lumix DC-S5

Sigma fp

Sony A7C

Digikuvasta 3/2021 löytyy koko testi, jossa annamme pisteitä useissa alaluokissa, jotenka näet helposti, missä kamerassa on esim. paras etsin tai silmäntunnistustarkennus.

> Lue myös: Siksi kinokoon kamera on paras

Tämän ja vuoden tulevien kameratestien voittajat pääsevät ehdolle Vuoden kameraksi, jonka valitsemme numeron 19/2021 suuressa finaalissa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!