Luminarin uuden version idea on se, että kuvankäsittelyn pitää olla kaikkien ulottuvilla, ja sen on oltava helppoa ja nopeaa.

© Luminar

Luminar AI tekee kuvankäsittelystä helppoa ja nopeaa

Luminarin uusi kuvankäsittelyohjelma perustuu tekoälyyn, joka muokkaa kuvia nopeasti. Älykkäät liukusäätimet helpottavat muun muassa muoto- ja maisemakuvien parantelemista.

torstai 3. syyskuuta 2020 teksti Christian Trant

Luminarin seuraava versio jouluksi 

Luminar AI on määrä esitellä jouluun mennessä. Ohjelman toiminto perustuu yksinomaan tekoälyyn, ja käyttäjä voi vaikuttaa lopputuloksiin liukusäätimillä.

Luminar AI löytää muokkausta vaativat paikat, ja käyttäjä valitsee muokkausten voimakkuuden.

Luminar AI on suunnattu erityisesti niille, jotka haluavat helposti hyviä kuvia ja jotka eivät halua käsitellä niiden yksityiskohtia manuaalisesti.

Hyviä muotokuvia salamannopeasti

Muotokuvien muokkaaminen Body AI- ja Face AI -toiminnoilla on erittäin helppoa. Niiden ansiosta ihon sävyjä on vaivatonta muokata, joten se onkin ihanteellinen työkalu muotokuvien paranteluun.

Iris AI -työkalun avulla on helppo korostaa kuvattavan silmiä. Luminar AI näet tunnistaa kohteen silmät, ja käyttäjä voi määrittää vaikkapa silmien pilkkeen ja värien voimakkuuden.

Skin AI -liukusäätimen avulla voidaan vaivatta poistaa ihon läiskät ja epätasaisuudet. Luminar AI tunnistaa kuvasta ihmisen ihon, ja käyttäjän tarvitsee vain vetää liukusäädintä oikealle, kunnes on tyytyväinen tulokseen.

> Lue myös Aloittelijan muotokuvausopas.

Luminar AI muotokuvaus

Luminar AI on erittäin helppokäyttöinen ohjelma: käsittelyn voimakkuus säädetään liukusäädintä vetämällä.

© Luminar AI

Maisemakuviin lisää dramatiikkaa

Luminar AI sisältää myös useita erikoistyökaluja, jotka helpottavat maisemakuvien muokkaamista.

Muun muassa taivaan muokkaaminen on entistä helpompaa Sky Enhancer- ja Atmosphere AI -työkalujen avulla. Molemmat auttavat muokkaamaan taivaasta sävykkään, ja samalla ne tuovat yksityiskohtia esim. ylivalottuneisiin pilviin.

Jos taivasta ei voi parannella, kannattaa kokeilla Sky AI -työkalua, jolla on mahdollista luoda kuvaan uusi taivas muutamassa sekunnissa.

Luminar AI tunnistaa, mihin kohti uusi taivas tulee sijoittaa, ja sen jälkeen käyttäjä voi säätää sitä sen mukaan, miten se parhaiten täydentää muuta maisemaa.

Golden Hour -työkalulla voidaan lisätä auringonlaskuihin dramatiikkaa. Liukusäätimellä voidaan näet voimistaa keltaisesta, oranssia ja punaista.

> Lue myös: 5 vinkkiä, joilla auringonlaskukuvista tulee parempia

Luminar AI -liukusäädin maisemakuvaus

Luminar AI:n avulla kuvankäsittely on nopeaa, koska ohjelma hoitaa kuvan yksityiskohtien muokkauksen.

© Luminar AI

Valmiit mallipohjat käsittelevät kuvan välittömästi

Valmiiden mallipohjen avulla voidaan saada toivottuja lopputuloksia nopeasti.

Templates-toiminto nimittäin tunnistaa kuvan osat sekä aihetyypin että värien perusteella. Tunnistettuaan kuvan ohjelma tekee oman ehdotuksensa siitä, miten siitä tulee alkuperäistä parempi.

Mallipohjat ovat muutakin kuin vain erilaisia suotimia, koska Luminar löytää kuvasta ainutlaatuiset yksityiskohdat ja käsittelee ne erityisen tehokkaasti.

Tässäkin kohtaa tekoäly tekee työn, ja käyttäjä vain valitsee kuvaan parhaiten sopivan mallipohjan.

Lue myösSuuria uudistuksia Photoshopiin ja Lightroomiin

Luminar AI sekä oma ohjelmansa että liitännäinen, joka toimii sekä Windows- että macOS-ympäristössä.

Lataa Skylum Photolemur maksutta 

Jos Luminar AI kuulostaa kiinnostavalta, voit aloittaa kokeilemalla Photolemur 3:a ilmaiseksi. Sekin käyttää tekoälyä ja on erittäin helppokäyttöinen.

Digikuvan tilaajana saat käyttöösi Photolemur 3:n, jonka avulla voit yksinkertaistaa kuvankäsittelyäsi.

Ohjelma analysoi valokuvan ja säätää sen valoisuutta, värejä ja muita ominaisuuksia. Sinun tarvitsee vain avata kuva ensin.

Heti kun avaat kuvan ohjelmassa, se alkaa analysoida sen yksityiskohtia, ja muutaman sekunnin kuluttua värit, kontrasti, valo ja muut ominaisuudet on parannettu.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!