Uusia päivityksiä Adobe Lightroomiin

Tältä näyttää Lightroomin uusi Profile-paneeli, jonka tarkoituksena on säästää aikaa kuvankäsittelyssä. 

© Adobe

Adobe päivitti Photoshopia ja Lightroomia

Monet Adoben ohjelmat, kuten Lightroom Classic CC, Lightroom CC ja Camera Raw, ovat uudistuneet muun muassa väri-, näyttö- ja tulostusprofiilien osalta.

keskiviikko 4. huhtikuuta 2018 teksti S. Winter

Adobe on kertonut merkittävistä päivityksistä Lightroom Classic CC-, Lightroom CC- ja Camera Raw -kuvankäsittelyohjelmiinsa.

Tämä tarkoittaa kuutta uutta Adobe Raw -profiilia, yli 40:tä uutta Creative-profiilia, uutta profiiliselainta sekä parannuksia muihin, jo ennestään tuttuihin toimintoihin.

Tähän asti Camera Profiles -nimellä tunnettu toiminto on nyt nimeltään pelkkä Profiles, ja kyseinen paneeli on siirretty helpommin löytyvään kohtaan.

Adobe Camera Raw:ssa ja Lightroom Classic CC:ssä se oli Camera Calibration -välilehdellä, mutta nyt se on Basics-välilehdellä. Lightroom CC:ssä se on nyt kuvankäsittelypaneelin yläosassa.

Adobe on myös siirtänyt suositun dehaze-säätimen Basics-paneeliin.

Lightroomin uusia kuvatyylejä

Lightroomin uudet kuvatyylit helpottavat kuvien käsittelyä. Tässä kolme esimerkkiä mustavalkoisista tyyleistä, jotka kukin otetaan käyttöön yhdellä hiiren napsautuksella. 

© Adobe

Lightroomin uudet kuvatyylit

Adobe lupaa nyt entistä nopeampaa ja helpompaa kuvankäsittelyä. Nyt käyttäjällä on esim. valittavanaan 40 erilaista Creative profiles -nimellä kulkevaa kuvatyyliä, joiden kunkin voimakkuutta voidaan säätää vapaasti. 

Ne on jaettu eri genreihin, kuten Artistic, Modern, Vintage ja Blach & White, ja niitä voidaan soveltaa sekä raaka- että jpeg-kuviin.

Adobe on lisäksi yhdessä suosituimpien esiasetusten (Lightroom Presets) tekijöiden kanssa julkistanut uusia, nk. kolmannen osapuolen kuvatyylejä, ja lisää on tulossa myöhemmin. 

Niiden tekijöihin kuuluvat mm. valokuvaajat Brian Matiash, Jared Platt ja Matt Kloskowski. Lisätietoa uutuusominaisuuksista löytyy Adoben blogista

Ao. videolla Adobe esittelee uusien Lightroom-profiilien taikka -tyylien käyttöä:

Myös Camera Raw päivittyi

Adobe Camera Raw on saanut kuusi uutta kuvatyyliä. Ne ovat englanninkielisiltä nimeltään Color, Monochrome, Landscape, Neutral, Portrait ja Vivid.

Niiden tarkoitus on, että kuvaaja saisi halutessaan kuviinsa yhdenmukaisen tyylin taikka ilmeen riippumtta siitä, millä kameralla ne on otettu.

Me käymme uudet tyylit läpi ja palaamme asiaan tarkemmin lähiaikoina. 

> Haluatko oppia kuvankäsittelyä? Kurssikirjassamme on 100 kurssia, jotka opastavat Lightroomin, Photoshopin ja Elementsin käytössä. Samalla saat kolme numeroa Digikuvaa – yhteishintaan 14,90. Lue lisää täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!