Onnistunut kuva salamaniskusta

Valokuvaaja Jens Karsten Jørgensen oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ikuistamassa valtavan salamaniskun, joka halkaisi taivaan.

perjantai 13. marraskuuta 2015

Jens Karsten Jørgensen on rajuilmoista kiinnostunut valokuvaaja, joten ei ole täysin sattumaa, että hän oli Pohjanmeren rannalla kuvauskalustoineen aikaisin aamulla lokakuussa 2014.

Joitain päiviä aiemmin sadat salamat olivat iskeneet tulta taivaalla, mutta Jørgensen ei ollut onnistunut saamaan kuvaa yhdestäkään. Mutta sitten eräänä perjantai-aamuna tärppäsi.

“En saanut unta, ja katsottuani taivaalle sekä sadetutkaa netistä päätin mennä paikalle,” kertoo Jørgensen. Hän odotti kaksi tuntia autossaan, ennen kuin alkoi salamoida oikein kunnolla.

Kuvassa iso salama halkaisee taivaan, ja yövalaistun kaupungin päällä kuvan alaosassa näkyy pieni salama.

“Se oli valtava kokemus. Minulle luonnonvoimien, erityisesti sääilmiöiden valokuvaaminen kuvaaminen on kaikista kiehtovinta. Kun perehtyy asiaansa ja on kärsivällinen, voi saada todella upeita kuvia” sanoo Jens Karsten Jørgensen, jolla on kamerana Nikon D4s sekä 24–70 mm:n zoomobjektiivi.

Digikuvan numerossa 17/2015 haastateltavanamme on amerikkalainen myrskybongari, joka etsii puolet vuodesta suuria tornadoja ja rajuilmoja kuvattavikseen. Lue, kuinka hänen autonsa alkoi lähes heittelehtiä niiden voimasta, ja millainen on suurin hänen koskaan näkemänsä supersolu.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!