Hallitse tarkennuspisteet

Kameran automaattitarkennus on tehokas työkalu, kun haluat varmistaa, että kuvasi ovat täysin teräviä. Auto-asetus ei kuitenkaan aina ole paras valinta. Kun määrittelet tarkennustavan itse, saat varmemmin kuvia, jotka ovat tarkentuneet juuri niin kuin haluat.

keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Kameran oletustarkennusasetuksena on sellainen automatiikka, jossa kaikki tarkennuspisteet ovat käytössä. Se sopii joihinkin tilanteisiin, mutta sitä käytettäessä kuvaaja ei voi hallita täsmällisesti sitä, mihin kohtaan kuvaa tarkennetaan. Onneksi tarkennuspisteitä voi helposti käyttää toisinkin ja niin, että tarkennuspiste voidaan määrittää tarkasti – esimerkiksi, kun muotokuvassa halutaan käyttää vain yhtä tarkennuspistettä. Kameran tarkennuspisteet voidaan jakaa kahteen eri tyyppiin. Tärkeimpiä ovat ristikkäistyyppiset, jotka pystyvät tarkentamaan sekä vaaka- että pystylinjoihin. Ainakin keskimmäinen tarkennuspiste on ristikkäistyyppinen. Näissä pisteissä tarkennus on täsmällinen, kun taas muut pisteet ovat yksinkertaisempia ja siksi vähemmän varmoja.

Tässä jutussa kerromme, miten käytät eri tarkennuspisteitä parhaalla mahdollisella tavalla ja miksi on tärkeää osata valita tarkennuspisteiden käyttö kuvaustilanteen mukaan.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!