Liikkuva kohde hämärässä

Näin kuvataan liikkuvaa kohdetta hämärässä

Urheilusaleilta ja halleista löytyy nopeita kuvauskohteita mutta myös heikkoa valoa ja ilkeää värivääristymää. Tässä tulee muun muassa muutama panorointineuvo.

perjantai 27. tammikuuta 2017

Urheilusaleilta ja halleista löytyy nopeita kuvauskohteita mutta myös heikkoa valoa ja ilkeää värivääristymää. Menimme sisäpyöräilyhalliin vastataksemme näihin haasteisiin. Lue tästä vinkkimme halliurheilun kuvaamiseen.

Kun valoa on niukasti, on nopeasti ohi menevien kohteiden panorointi hyvä tapa koettaa vangita liike terävästi. Silloin kohdetta seurataan kameralla ja käytetään pitkähköä valotusaikaa.

Aseta kamera sarjakuvaukselle ja jatkuvalle tarkennukselle. Käytä myös suljinajan esiasetusta (Tv/S) ja aloita noin 1/100 sekunnista (harjaannuttuasi voit käyttää pitempiäkin aikoja).

Panorointi on hyvä kikka urheiluhallissa.
EXIF

1/50 sekunti - F2,8 - ISO 1250 - 105 mm

Tässä neljä vinkkiä panorointiin

  1. Seiso kevyessä haara-asennossa, jossa toinen jalka on edempänä. Nosta kamera silmälle ja seuraa kohdetta sijoittaen hänet jatkuvasti käytössä olevan tarkennuspisteen kohdalle.
  2. Seuraa kohteen liikettä, paina laukaisin pohjaan ja pidä se alhaalla niin, että kamera ottaa kuvasarjan, kun seuraat kohteen etenemistä kameralla.
  3. Kierrä ylävartaloasi liikkeen mukana ja pidä laukaisin jatkuvasti alas painettuna, kun seuraat valitsemaasi kohdetta.
  4. Jatka seuraamista hetken verran sen jälkeen, kun päästät laukaisimen. Se parantaa mahdollisuuksia saada myös sarjan viimeisistä kuvista onnistuneita.

Digikuva-lehden numerossa 3/2017 kerromme aiheesta lisää – kävimme näet kuvaamassa pyöräilyhallissa.

Tee lehtitilaus nyt ja lue viisi uusinta numeroa Wype-sovelluksen kautta mobiililaitteilla.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!