Wi-fi-verkkoliitännän etuja

Useimmat järjestelmäkamerat tukevat nykyisin langatonta verkkoa. Wi-fi avaa aivan uusia kuvausmahdollisuuksia, sillä kameraa voi etäohjata langattomasti tutulla älylaitteella.

torstai 4. helmikuuta 2016

Wi-fi on oiva mahdollisuus kameran etäohjaamiseen älykännykällä tai tabletilla. Langattomuus sallii sellaisten kuvien ottamisen, joita olisi muuten lähes mahdoton toteuttaa, sillä kameran saa vietyä sellaisiinkin paikkoihin, joihin itse ei pääse.

Yksi toiminto löytyy jokaisen valmistajan valikoimasta. Tarkennuspisteen voi valita älylaitteen näytöltä ennen laukaisimen painamista. Yhtäläisyydet päättyvät siihen, sillä jotkut merkit tarjoavat vain kyseisen toiminnon. Monet kameramerkit sallivat onneksi niin valotusaukon, suljinajan, ISO-arvon kuin valkotasapainonkin säätämisen. Joissain kameroissa voi valita vielä ohjelman ja sarjakuvauksen. Jutun viimeisellä sivulla kerrotaan, mihin mikäkin kameramerkki pystyy.

Wi-fi-toimintoa voidaan käyttää asentamalla omaan älypuhelimeen tai tablettiin sovellus, joka on tehty nimenomaan omalle kameramerkille.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!