1. Charlie Waite
Light and Land -kuvauskoulun perustaja
VINKKI: Etsi muotoja
”Puut ovat parhaimmillaan, jos muu maisema toistaa niiden muotoja. Tämä luo kuvaan kokonaiskuvion.”

Tunnetun Charlie Waiten kuva toistaa vuorten muodon lähes täydellisesti ja vahvistaa maiseman linjakkuutta.
© Charlie Waite2. Bruno Ehrs
Mm. Ruotsin kuningasperheen kuvaaja
VINKKI: Aloita taustasta
”Kun sommittelen muotokuvaa, aloitan taustasta. Tutkin ensin, millainen tausta antaa kuvaan harmonisen vaikutelman ja vasta sitten asettelen mallin paikoilleen. Yleensä kuvattavalle on vain yksi sopiva paikka. Joskus jopa 10 senttimetriä suuntaan tai toiseen kadottaa koko kuvan tasapainon.”
Lue myös: 5 vinkkiä, joilla saat hyvän taustan valokuviisi
3. Terry O'Neill
Legendaarinen muoti- ja muotokuvaaja
VINKKI: Laita musiikkia soimaan
”Selvitä, millaisesta musiikista malli pitää ja laita sitä soimaan, kun malli tulee kuvatta- vaksi. Musiikki saa mallin rentoutumaan, ja puolet työstä on jo tehty.”
Lue myös: Luonnollista hymyä muotokuviin

Terry O’Neill kuvaamassa Laura Bushia Valkoisessa talossa vuonna 2001. Hän tuli tunnetuksi mm. Beatles- ja Brigitte Bardot -kuvillaan.
© Terry O'Neill4. Paul Sanders
Maisemakuvaaja, erikoistunut mindfulnessiin
VINKKI: Tee onni onnettomuudesta
”Älä hävitä vähän hajonnutta objektiivia. Esimerkiksi objektiivilla, josta on rikkoutunut etulinssi, voi saada jännittäviä ja yllättäviä tehosteita valokuviin.”
Lue myös: Väriä ja heijasteita lasin avulla
5. Erik Johansson
Kuvamanipulaatioon erikoistunut kuvaaja
VINKKI: Tutki esineiden käyttöä
”Kuvissani on usein sommiteltu tavallisia esineitä surrealistisissa mittasuhteissa. Jotta kuvat näyttäi- sivät uskottavilta, pitää olla hyvin perillä esineiden oikeasta käytöstä. Kannattaa selata esimerkiksi netistä kuvia ja katsoa, miten varjot asettuvat kenkien osuessa maahan tai millaisia jälkiä kengät jättävät koskettaessaan erilaisia maan pintoja.”
Lue myös: Manipulaation mestari: aivoja huijaava valokuvaaja

Kengät kuvattiin päivänvalossa, ja takaa tuli myös keinovaloa. Pilvisellä säällä valo on pehmeää ja tasaista, jolloin auringon valoa voi simuloida taakse asetettavalla salamalaitteella.
© Erik JohanssonDigikuvan uudessa numerossa 8/2018 on lisää kuvausvinkkejä huippuammattilaisilta.
Osta irtonumero lehtipisteestä tai tee lehtitilaus. Samalla pääset lukemaan Digikuvan yhdeksän uusinta numeroa Wype-mobiilisovelluksen kautta.
Nyt saat kolme numeroa Digikuvaa ja uuden kuvankäsittelyaiheinen kurssikirjamme nimeltä 100 vinkkiä ja kurssia Photoshopiin, Lightroomiin ja Elementsiin yhteishintaan 14,90. Tutustu tarjoukseen täällä.